Dainavos žodis

Kultūrai ir vėl ta pati suma

Naujoji Alytaus miesto kultūros ir meno taryba. (Alytaus m. sav. nuotr.)

Antri metai iš eilės programai „Tau, Alytau“ iš Alytaus miesto biudžeto skirta ta pati – 40 tūkst. eurų suma.

„Pirmiausia reikia žinoti, ką mes norime už tuos pinigus padaryti, bet jei kalbame apie kokybišką produktą, ir nepamiršti, jog kūrėjų darbai ir kultūros produktas kainuoja. Žmogui galbūt atrodo, jog 40 tūkst. eurų nemaži pinigai, tačiau jei norėtume ką nors sukurti ar atvežti ir parodyti, tai nėra didelė suma. Programa „Tau, Alytau“, kurios finansavimui ir numatyti šie pinigai, skirta Nevyriausybinių institucijų bei organizacijų projektų įgyvendinimui. Joje numatytos finansavimo lubos – vienam projektui 10 tūkst. eurų taip pat nėra didelė suma, ypač jei kalbi apie tarptautiškumą.

Sudėtinga lyginti žmogaus kūrybinį intelektinį potencialą su materialiais dalykais, kuriuos gali pačiupinėti. Kitaip sakant, kokybė, idėja, tarptautiškumas, emocija, įspūdis kainuoja daug“, – sakė buvusi Alytaus miesto kultūros ir meno tarybos pirmininkė, Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos direktorė Vida Grišmanauskienė.

Daugelį kultūros atstovų skirta suma nustebino ir nuvylė todėl, kad miesto biudžetas šiemet, palyginus su praėjusiais metais, nuo 99 milijonų eurų padidėjo iki beveik 115 milijonų eurų, o „Tau, Alytau“ kultūros projektams skirta ta pati suma.

Palyginus su 2019 metais, kai miesto biudžetas buvo 64,6 milijono eurų, kultūros projektams buvo skirta 120 000 eurų, vadinasi, šiemet finansavimas kultūros projektams sumažėjo tris kartus.

2019 metais buvo finansuoti 25 projektai, praėjusiais metais – tik 3. Tuo tarpu Alytaus miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas „Tau, Alytau“ kultūros ir švietimo sričių projektų finansavimui gauti.

Praėjusių metų pabaigoje buvo išrinkta nauja Alytaus miesto kultūros ir meno taryba, kurią sudaro: pirmininkė – Gabrielė Dambauskaitė, Alytaus muzikos mokyklos direktorė, pirmininko pavaduotoja – Jurgita Guževičienė, Alytaus kultūros centro direktoriaus pavaduotoja, nariai: Jurgita Šukevičienė, Alytaus miesto savivaldybės vicemerė, savivaldybės mero deleguota narė, Arūnas Grigaitis, architektas, Mantas Kazakevičius, Alytaus dailės mokyklos mokytojas, visuomenininkas, Indrė Mikelionytė-Pranculevičienė, Alytaus miesto teatro komunikacijos vadovė, Goda Prapuolenytė-Leonavičienė, komunikacijos specialistė, Lina Valaitytė, menotyrininkė, muziejininkė-konsultantė, Irma Verenė, Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: