Dainavos žodis

Užimtumo tarnyba Alytuje atidarė pirmąjį iš keturiolikos suplanuotų karjeros centrų

Regioninio karjeros centro atidarymas Alytuje.

Įvertinusi nuosekliai didėjantį kvalifikuotos darbo jėgos poreikį ir pakitusius klientų perkvalifikavimo procesus, Užimtumo tarnyba šiais metais atidarys 14 regioninių karjeros centrų. Pirmasis jų šiandien oficialiai pradėjo veiklą Alytuje.

Nors Alytaus ir kai kurių kitų miestų centrai „Karjeras“ paslaugas teikė ir anksčiau, jų pagrindinės tikslinės grupės buvo moksleiviai ir jaunimas. Nuo šių metų pradžios įsigaliojo daugybė permainų, o joms įgyvendinti Užimtumo tarnyba pasitelkė dešimtis savo specialistų visoje Lietuvoje.

Nuo šiol tokios paslaugos prieinamos visiems, kurie abejoja dėl profesijos paklausos ar pasirinkimo. Taip siekiama, kad kiekvienas šalies gyventojas išmoktų planuoti sėkmingą karjerą visą gyvenimą.

Atidaryme dalyvavusi Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė pabrėžė mokymosi visą gyvenimą svarbą ir ypač galimybę jaunuoliams pažinti profesijas, o kitiems dirbantiesiems – turėti galimybę persikvalifikuoti.

„Džiaugiuosi kartu su visais alytiškiais, kad pirmasis toks karjeros centras duris atveria jūsų mieste. Tikiuosi, kad čia teikiamos paslaugos ypač pasitarnaus Alytaus regiono jaunimui: profesinių mokymo įstaigų mokiniams, užsiregistravusiems Užimtumo tarnyboje jaunuoliams ir kitiems, ieškantiems darbo ar profesinių galimybių. Džiugu, kad netrukus tokios paslaugos pasieks ir kitus Lietuvos regionus“, – sakė M. Navickienė.

Užimtumo tarnybos direktorės pavaduotoja Giedrė Sinkevičė.

Užimtumo tarnybos direktorės pavaduotoja Giedrė Sinkevičė priminė, kad 2024 metais iš viso suplanuota keturiolika tokių centrų atidarymų. „Šiandien Alytus ženklina didelio ir svarbaus darbo pradžią. Labai skirtingi miestai, įvairūs rajonai ir Užimtumo tarnybos skyriai. Tačiau viską apjungia mūsų bendras tikslas – kad kuo daugiau Lietuvos žmonių galėtų gauti šių svarbių žinių, patarimų ir profesinių įgūdžių. Pasaulis sparčiai keičiasi, turėsime keistis ir mes patys“, – sakė ji.

Alytuje ir kituose miestuose suburta gausi specialistų komanda klientams siūlys savo galimybių pažinimo įrankius, konsultuos apie ateities profesijas, bendradarbiaus su įmonėmis ir organizacijomis, supažindinančiomis su darbo vietomis realioje aplinkoje.

„Karjeruose“ paslaugos teikiamos visų amžių grupių žmonėms, taip pat – ir Užimtumo tarnyboje neregistruotiems klientams. Juose vyksta individualios ir grupinės konsultacijos, teikiamos nuotoliu ar centro erdvėse. Specialistai veda užsiėmimus mokyklose, dalyvauja renginiuose, parodose.

Svarbiausias tokių centrų tikslas – padėti pasirinkti profesiją, kuri būtų paklausi, atlieptų pagrindines šalies raidos kryptis, skatintų skaitmenizacijos, žaliosios ir žiedinės ekonomikos vystymąsi bei skatintų rinktis inžinerinės srities specialybes.

Kito „Karjero“ atidarymas planuojamas vasario 13 dieną Marijampolėje. Atidarymų maratoną gruodžio mėnesį užbaigs Vilnius.

Užimtumo tarnybos informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: