Dainavos žodis

Alytaus lankininkės Utenos taurėje iškovojo 2 medalius

Vasario 10 d. daugiau kaip 70 Lietuvos lankininkų susirinko savo jėgas išbandyti „Utenos taurėje 2024“. Sportininkai varžėsi 6 grupėse, kur kovojo dėl unikalių Utenos lankininkų klubo paruoštų trofėjų bei Lietuvos reitingo taškų. Šiose varžybose Alytų atstovavo 5 „Žaliojo lanko“ atstovai – Paulina Ramanauskaitė, Inga Timinskienė, Rolandas Baranauskas, Emilis Tamulionis ir Ugnius Timinskas.

Geriausiai šiose varžybose sekėsi olimpinių lankų moterų grupėje startavusiai Paulinai Ramanauskaitei. Užsitiksinusi lyderės poziciją kvalifikacinėse varžybose alytiškė ryžtingai iki finalo keliavo ir atkrintamosiose. Pusfinalyje P. Ramanauskaitė šansų nepaliko vilnietei Arly Melania Lobikovei (6:0), o kovoje dėl aukso sutriuškino kitą Vilniaus atstovę Laimą Kačonienę (6:0).

Dar trys „Žaliojo lanko“ atstovai varžėsi bendroje vyrų ir moterų skriemulinių lankų grupėje. Kvalifikacinėse varžybose U. Timinskas buvo trečias, I. Timinskienė užėmė 4 vietą, R. Baranauskas 5-ą. Aštuntfinalyje savo konkurentus įveikę Alytaus atstovai užtikrintai žengė į ketvirtfinalį. Deja čia savo pasirodymą baigė U. Timinskas ir R. Baranauskas, o į ketvertuką prasibrovė tik I. Timinskienė. Pastaroji pusfinalyje susitiko su jaunuoju šaudymo iš lanko talentu uteniškiu Jonu Grigaravičiumi ir čia turėjo pripažinti jo pranašumą. Mažajame finale, po įtemptos kovos Inga Timinskienė įveikė vilnietį Marių Junoką (145:141) ir džiaugėsi bronzos medaliu. U. Timinskas galutinėje įskaitoje liko penktas, R. Baranauskas šeštas.

Olimpinių lankų vyrų grupėje startavęs Emilis Tamulionis savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje ir tenkinosi galutine 5 vieta.

Kovo 16-17 dienomis lankininkai ir vėl rinksis Utenoje, kur vyks pagrindinės sezono varžybos – Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas uždarose patalpose. Šiose varžybose planuoja dalyvauti ir gausi Alytaus lankininkų delegacija.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: