Dainavos žodis

Paramos akcija „Gerumo žvaigždė“ ir vėl rekordinė

Butrimonių vaikų dienos centrą pasiekė UAB „Lankava“ organizuotos tradicinės akcijos „Gerumo žvaigždė“ parama. Kiekvienais metais surenkama suma vis auga, o šiais metais pavyko pranokti visus lūkesčius ir surinkti net 9 000 eurų. Jie bus skirti Butrimonių vaikų dienos centro ugdytiniams, jų laisvalaikiui ir užimtumui.

Prieš didžiąsias metų šventes UAB Lankava jau 17-ąjį kartą pakvietė savo tiekėjus, partnerius, kolegas ir klientus prisidėti prie paramos akcijos ir perkant parduotuvėje „Lankava“ akcijos ženklu pažymėtas prekes dalį pinigų skirti paramos fondui. Taip kiekvienas iš mūsų galėjome bent maža dalimi tapti vaikų svajonių pildytojais.

Simbolinį čekį ir dovanas centro lankytojams perdavė UAB „Lankava“ komercijos direktorė Jurgita Dimšienė bei Marketingo skyriaus vadovas Rimas Švedkauskas.

„Prieš šv. Kalėdas nutiko stebuklas – mes išgirdome apie jūsų centrą, todėl nusprendėme būtent jums ir skirti šių metų akciją. Tikime, kad nepritrūks fantazijos jums skirtas lėšas išnaudoti prasmingai“, –sakė R. Švedkauskas.

Dar akcijos pradžioje Butrimonių vaikų dienos centro socialinė darbuotoja Elytė Babravičiūtė pasakojo, jog kartu su centrą lankančiais vaikais dažnai kartu gamina maistą, valgo, bendrauja, tad kartu su surinktoms lėšomis centrui perduota ir daug stalo žaidimų, sulčiaspaudė, bulvių tarkavimo mašina, sėdmaišiai.

Vaikai gavę dovanas džiaugėsi jomis, dalijosi mintimis, ką nori pamatyti ir nuveikti. Vieni norėtų pamatyti Vilniaus televizijos bokštą, kiti – išvykti prie jūros. Šios svajonės ir bus įgyvendintos už paramai gautas lėšas.

„Jeigu mes norime pasaulį matyti geresnį ir gražesnį, tai pirmiausia turime keistis patys. Ačiū, kad jūs esate, kad telkiate žmones geriems darbams ir kad dalijatės, o mes jums sakome garsiai ačiū ir dovanojame plačias vaikų šypsenas“, – kalbėjo VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorė Irena Arbutavičienė.

Nors šeima yra svarbiausias vaiko socializacijos veiksnys, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių ne visi tėvai išgali skirti daug laiko ir dėmesio namuose, todėl vaikai tai gauna dienos centre. Čia jiems suteikiama įvairiapusė pagalba ruošiant pamokas, užtikrinama vaikų popamokinė, pažintinė veikla, turiningas laisvalaikio praleidimas. Vaikai įtraukiami į įvairias edukacines veiklas, atskleidžiami vaiko gebėjimai, ugdomas pasitikėjimas savimi, savarankiškumas, socialiniai įgūdžiai, o prireikus organizuojama ir psichologinė pagalba, problemų, kylančių šeimoje, sprendimas. Šiuo metu centrą lanko 17 vaikų.

Socialinė paramos akcija „Gerumo žvaigždė“ vyksta nuo 2007 metų. Kasmet šios akcijos metu remiamos vis kitos organizacijos, asociacijos, įstaigos, šeimos ir visi, kam pagalbos tuo metu labiausiai reikia.

Dėkojame už Jūsų gerumą!

image description
Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: