Dainavos žodis

Opozicijos pergalė – iki 13 eurų už toną sumažintas suskystintų naftos dujų akcizas

BNS nuotr.

Seimas neeilinėje sesijoje skubos tvarka apsvarstė ir ketvirtadienį priėmė Akcizo suskystintoms naftos dujoms įstatymo pataisas.

Pagal priimtas naujas nuostatas, kurias Seimui teikė Lietuvos regionų partijos nariai Andrius Palionis ir Jonas Pinskus bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Valius Ąžuolas, naftos dujoms ir dujiniams angliavandeniliams, kai jie naudojami kaip šildymui skirtas kuras, taip pat šildymui skirtoms naftos dujoms ir dujiniams angliavandeniliams, išpilstytiems į dujų balionus, nuo kovo 1 d. nuspręsta taikyti fiksuotą 13 eurų už toną produkto akcizų tarifą. Šiuo metu galioja nuo 2024 m. sausio 1 d. taikomas 304,10 eurų už toną produkto akcizo tarifas.

Vyriausybė, teikdama projektą, siūlė akcizo tarifą mažinti iki 41 eurų už toną, mažinimui iki 13 eurų už toną nepritarė ir konservatoriaus Mindaugo Lingės vadovaujamas Biudžeto ir finansų komitetas.

Komentuodami balsavimo rezultatus, projekto iniciatoriai džiaugėsi, kad Seimas palaikė jų pasiūlymą. Taip pat jie nesistebėjo, kad oficialiame Seimo spaudos tarnybos parengtame pranešime tikrųjų idėjos autorių pavardės buvo „pamirštos“.

„Tikėtina, kad tokiu būdu valdantieji jau ruošiasi artėjantiems rinkimams ir bando reabilituotis ūkininkų, kuriems šis klausimas yra ypač svarbus, akyse. Gali būti, jog mūsų teiktam pasiūlymui pritarta ir baiminantis naujo ūkininko piketo, apie kurį pastaruoju metu vis garsiau buvo kalbama. Priežasčių gali būti ir daugiau, bet faktas lieka faktu – galiausiai buvo patvirtintas mūsų teiktas ir skaičiavimais paremtas pasiūlymas“, – pasidžiaugė A. Palionis, J. Pinskus ir V. Ąžuolas.

Lietuvos Regionų partijos komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: