Dainavos žodis

Nepriklausomybės akto signatarų pagerbimas prezidentūroje

Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenei svarbu ugdyti jaunosios kartos pilietiškumą ir tautiškumą. Todėl pirmiausia reikia puoselėti Nepriklausomybės Akto signataro kunigo Vlado Mirono atminimą, nes jo vardu pavadinta mūsų gimnazija. Kiekvienais metais mokykloje organizuojami įvairūs renginiai, skirti šiai istorinei asmenybei atminti. O glaudus bendradarbiavimas su Vasario 16-osios klubu dar stipriau įkvepia ir skatina vykdyti pilietiškas iniciatyvas.

Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Lietuvos Respublikos prezidentūros Baltojoje salėje vyko šventinis renginys, į kurį susirinko signatarų giminaičiai. Jaučiamės pagerbti ir įvertinti, kad mus, Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenės atstovus, taip pat pakvietė į gėlių perdavimo ceremoniją, skirtą pagerbti Nepriklausomybės Akto signatarus. Gimnazijos direktorė Jurgita Kamandulienė ir mokytojai susipažino su Vlado Mirono giminaite Milda Mironaite, kuri ne tik papasakojo apie Vasario 16-osios klubo veiklą bei kunigą Vladą Mironą, bet nuoširdžiai domėjosi Daugų istorija, Bukaučiškių dvaro koplyčia bei gimnazija.

Visus susirinkusius į šventinį minėjimą pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. „Kaskart įsitikinu, kad šeimos tradicijų puoselėjimas nuostabiai atliepia ir papildo valstybės raidą. Kaip nepriklausoma Lietuva, atlaikiusi daugelį sukrėtimų, šiandien toliau auga ir stiprėja, taip ir jos kūrėjų giminės iš kartos į kartą perduoda Tėvynės meilės geną. Tai, kas nėra pamiršta, tebėra gyva“, – susirinkusiems sakė valstybės vadovas. Prezidentas pasidžiaugė, kad jaunosios kartos atstovai turi įkvepiantį pavyzdį, kuris neleis pasiduoti sunkiu metu, suteiks stiprybės bei ryžto. Kiekvienas toks susitikimas su Vasario 16-osios Akto signatarų ar jų artimųjų palikuonimis primena valstybingumo esmę.

Mokytojai, daug metų organizuojantys renginius, skirtus kunigui Vladui Mironui atminti, ugdantys mokinių meilę savo tautai, jos kultūrai, istorijai bei papročiams, dėkingi Vasario 16-osios klubui už kvietimą, parodytą dėmesį, darbo įvertinimą. „Džiaugiuosi bendradarbiavimu su klubu, kuris svarbus ne tik mokytojams, bet ir mokiniams. Susitikimai, pokalbiai, diskusijos su Nepriklausomybės Akto signatarų giminaičiais padaro istoriją gyvą, įdomią ir aktualią“, – sako direktorė J. Kamandulienė.

Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: