Dainavos žodis

Ką reikia žinoti turint šunį

Nors atrodytų, kad kaime šunims daugiau laisvės ir jie gali bėgioti bet kur,  tačiau taip nėra.  Jų šeimininkai ir  kaime, ir mieste turi užtikrinti saugumą, švarą, laikytis gyvūnų gerovės, apsaugos ir laikymo taisyklių.

Apie be priežiūros lakstančius augintinius pranešimų sulaukia ir Alytaus rajono savivaldybė. Vienos sodų bendrijos gyventojas skundėsi, kad  po bendro naudojimo teritoriją ir privačius sklypus dažnai bėgioja palaidas šuo. Žmogus piktinosi neatsakingais šeimininkais, kurie ne tik be priežiūros paleidžia augintinį, bet  ir nesurenka jo ekskrementų.

Primename, kad šunis laikantys žmonės turi laikytis nustatytų taisyklių, o už netinkamą augintinio priežiūrą, žiaurų elgesį su gyvūnu ar kitų pareigų nevykdymą taikoma administracinė, civilinė ar baudžiamoji atsakomybė.

Šeimininko pareigos

  • Užtikrinti, kad šuo būtų vakcinuojamas nuo pasiutligės ir turėtų tai patvirtinantį dokumentą.
  • Ženklinti mikroschema ir įtraukti į Gyvūnų augintinių registrą (paslaugą teikia veterinarai).
  • Gyvūnui priteršus viešojoje vietoje, kito asmens žemės valdoje, surinkti ekskrementus ar kitus gyvūno paliktus teršalus.
  • Viešoje vietoje vestis su pavadėliu, o jei būtina – ir su antsnukiu.
  • Užtikrinti, kad nekeltų grėsmės aplinkiniams.
  • Šuo neturi kelti triukšmo, trikdyti žmonių ramybės, viešosios rimties.

Draudžiama

  • Vedžioti vietose, pažymėtose draudžiamuoju ženklu.
  • Vedžioti gyvūnus vaikų žaidimų aikštelėse, sporto aikštynuose, stadionuose.

Rekomenduojama

Šunis vedžioti specialiai įrengtose aikštelėse, jei jos yra, kitais atvejais – laukymėse, parkų pakraščiuose, kitose rečiau žmonių lankomose vietose. Visi augintinių laikymo reikalavimai nurodyti Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatyme, o Alytaus rajone ir – Gyvūnų laikymo Alytaus rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklėse.

 Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: