Dainavos žodis

„Linksmosios polkutės“ konkurse – dalyviai iš užsienio

„Linksmosios polkutės 2024“ pagrindinį prizą laimėjo bandonija grojęs Kauno Vyturio gimnazijos I klasės mokinys Nojus Šneideraitis.

Alytaus rajone vėl skambėjo polkos akordai. Alytaus r. meno ir sporto mokykloje įvyko 13-asis jaunųjų atlikėjų konkursas „Linksmoji polkutė 2024“, pirmą kartą sulaukęs dalyvių iš užsienio.

Šiemet „Linksmoji polkutė 2024“ sulaukė 75 dalyvių iš Alytaus rajono ir miesto, Molėtų, Kauno, Vilniaus, Druskininkų, Varėnos, Kauno, Kėdainių, Marijampolės, Raseinių, Eržvilko, Lenkijos Punsko, Seinų miestų.

Alytaus rajono savivaldybės merės Rasos Vitkauskienės vardu dalyvius pasveikino ir saldžius linkėjimus perdavė savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Laimutė Zavistauskienė.

Anot jos, ko gero, nėra nė vieno rajono, kuris nebūtų dalyvavęs šiame Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos mokytojų metodininkių Rasos Babarskienės ir Laimutės Aleksiupienės daug metų organizuojamame konkurse.

„Džiaugiamės, žavimės, didžiuojamės jaunaisiais atlikėjais, dėkojame organizatoriams už pastangas, kad konkursas vyksta jau tryliktą kartą ir šiemet išaugęs ir tapęs tarptautiniu. Linkime ir ateityje konkursą plėsti. Savivaldybės vadovai dėkoja visiems dalyvaujantiems, linki sėkmės, skambių garsų ir gražių melodijų. Būkite visi linksmi, drąsūs, žavūs – visi kartu džiaugsimės rezultatais“, – kalbėjo L. Zavistauskienė.

Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė pasidžiaugė į Daugus atvykusiais jaunaisiais muzikantais, taip pat dažnai juose besilankančiais dailininkais, sportininkais, muzikantais. Visus pakvietė atvažiuoti į juos ne tik vykstant konkursui. „Konkurso dalyviams linkiu mažiau jaudulio, parodykite viską, ką mokate – ir viskas bus gerai“, – kalbėjo direktorė. Ji įsteigė specialius prizus charizmatiškiausiam ir linksmiausiam konkurso dalyviui.

Konkurso dalyvių pasirodymą vertino komisija, kurios pirmininkė buvo Lietuvos muzikos ir teatro Etnomuzikologijos katedros docentė, humanitarinių mokslų daktarė Gaila Kirdienė. Konkurso dalyviams balai buvo skiriami už atlikimo techniką, kūrybiškumą, muzikalumą, artistiškumą, polkos žanro atitiktį.

„Linksmosios polkutės 2024“ konkurse dalyvaujantys mokiniai atliko po du kūrinius – privalomą polką ir savo pasirinktą – įvairiais instrumentais: pianinu, kanklėmis, armonika, akordeonu, bandonija, pučiamaisiais, skudučiais, lumzdeliais, smuiku, skrabalais, perkusija.

Polkos ritmas skambėjo ne tik konkurso salėje, bet ir mokyklos klasėse, kuriose vaikai mokėsi šokti polką. Kol mokiniai grojo ir šoko, mokytojai dalyvavo seminare.

Vertinimo komisija pagrindinį konkurso „Linksmoji polkutė 2024“ apdovanojimą skyrė bandonija grojusiam Kauno Vyturio gimnazijos I klasės mokiniui Nojui Šneideraičiui.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: