Dainavos žodis

Dvi Alytaus lankininkės pakviestos atstovauti Lietuvos rinktinei Europos čempionate

Šių metų gegužės 7-12 dienomis Essene (Vokietija) vyks Europos šaudymo iš lanko čempionatas ir kontinentinis atrankos etapas į Paryžiaus olimpines žaidynes. Varžybose savo jėgas išbandys 8 Lietuvos lankininkai. 2 vietas šioje rinktinėje jau užsitikrino Alytaus lankininkų klubo „Žaliasis lankas“ atstovės – Paulina Ramanauskaitė ir Inga Timinskienė.

Pagal Lietuvos lankininkų federacijos (LLF) patvirtintą sprendimą į Vokietiją vyks 4 olimpiniais lankais šaudantys sportininkai (3 vyrai ir 1 moteris) bei 4 skriemuliniais lankais šaudantys sportininkai (3 vyrai ir 1 moteris). Kadangi Europos čempionatas vyksta anksti ir paraiškos dalyvauti jame pateikiamos dar neprasidėjus vasaros sezonui Lietuvoje, rinktinės kandidatai atrenkami pagal praėjusių metų rezultatus ir vieną atrankos etapą, vyksiantį kovo 24 d. Kauno lengvosios atletikos manieže.

LLF sprendimu, įvertinus praėjusių metų rezultatus abi moterų vietas nacionalinėje rinktinėje iškart užėmė Alytaus atstovės – P. Ramanauskaitė (olimpiniai lankai) ir I. Timinskienė (skriemuliniai lankai).
Dar 3 alytiškiai pakviesti į Kaune vyksiančią atranką. Būtent pagal šių varžybų rezultatus bus formuojamos vyrų komandos. Į Lietuvos rinktinę pretenduoja patekti Emilis Tamulionis, Rolandas Baranauskas ir Giedrius Kavaliauskas.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: