Dainavos žodis

Trumpųjų filmų programa senjorams „Dūzgiantis avilys“

Kovo 7 d. 16:00 val., ketvirtadienis
Alytaus kultūros centras, konferencijų salė

Žmonių gyvenimai tarsi dūzgiančių bičių avilys. Šiek tiek komiškos ir dramatiškos filmų istorijos atskleidžia požiūrį į gyvenimą ir žmogiškų santykių įvairovę: tarp tėvų ir vaikų, vyro ir moters, skirtingų kartų. Filmų veikėjai bando rasti savo vietą santykiuose, visuomenėje, vyksta nuolatinis procesas pažinti save ir kitus.
Programa sudaryta „Lithuanian Shorts“ rengiamose trumpametražių filmų programų kuravimo dirbtuvėse senjorams „Kino kelionės“. Agentūros veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Trukmė: 82 min.

Filmai:
KAIP BŪTI ŽMOGUMI rež. J. Janavičiūtė, vaidybinis, 15 min., 2023
Simona ir Mantas, moteris ir vyras virš trisdešimties, netikėtai susitinka konferencijos viešbutyje metu. Jie paauglystėje draugavo. Simona yra doktorantė ir padeda organizuoti konferenciją, ji priversta padėti Mantui pasiruošti prezentacijai. Jie pradeda kalbėtis ir ji apkaltina jį išprievartavimu, vadinamu „date-rape“, kai jie draugavo. Pradeda aiškėti, kad viskas nėra taip, kaip ji ilgus metus galvojo.

MOTINOS rež. B. Kapustinskaitė, vaidybinis, 15 min., 2021
Karšta vasaros diena prie jūros. Pas Aldoną (45 m.) į svečius atvažiuoja devintą mėnesį nėščia jos vienturtė dukra Miglė (25 m.). Džiaugdamasi jos vizitu, Aldona stengiasi parodyti visą savo rūpestį. Mama pamažu smelkiasi į dukros erdvę: siūlo savo pagalbą, kviečia persikraustyti pas ją, o tai kuo toliau, tuo labiau Miglę atstumia. Kai dukra pamato mamos paruoštą staigmeną – kruopščiai įrengtą kambarį kūdikiui, pratrūksta – čia Aldona nuėjo per toli. Naktį Miglei prasideda sąrėmiai, o kartu su jais – naujas etapas, kuriame Aldona turi peržengti savo nerimą, paleisti dukrą ir pagaliau priimti tai, ko labiausiai bijo – savo vienatvę.

ŠOKIS rež. D. Minkevičius, vaidybinis, 20 min., 2021
Norėdamas atkurti nutrūkusį ryšį su sūnumi, tėvas įsilieja į naktinį Vilniaus gyvenimą.

SUTRIKIMAS rež. P. Kuneika, vaidybinis, 18 min., 2021

Danielius yra niekuo neišsiskiriantis XXI a. jaunuolis, kuris bando atrasti savo vietą tiek santykiuose, tiek visuomenėje. Bandydamas pritaikyti ankstesnių kartų vyriškumo mitus, Danielius patenka į vis absurdiškesnes situacijas. Galiausiai gėda ir visiškas sumišimas vaikiną priveda prie kraštutinės savidestrukcijos. Tačiau net ir šis pasirinkimas ne jo valioje.

TĖTUŠIS rež. J. Ramanauskas, vaidybinis, 14 min., 2021

Kai per atostogas Kuboje jų tėvas netikėtai miršta, jo trys suaugę vaikai, nebendravę metų metus, turi rasti būdą, kaip pargabenti mirusio tėvo kūną namo.

Peržiūrą organizuoja lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ ir Alytaus kultūros centras

RENGINYS NEMOKAMAS

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: