Dainavos žodis

Lenkijos ūkininkai pranešė ketinantys blokuoti sieną su Lietuva

Lenkijos ūkininkai / AP nuotr.

Lenkijos ūkininkai paskelbė, kad kovo 1 d. blokuos Lenkijos ir Lietuvos sieną. Budzisko sienos perėjimo punktą blokuos traktoriai, praneša wp.pl.

„Nuotaikingai ketinama blokuoti visą eismą. Nieko nepraleisime“, – wp.pl sakė pasienio su Lietuva blokados organizatorius Karolis Pieczyńskis, kuris tikisi, kad prie akcijos prisijungs ir Lietuvos ūkininkai.

Lenkų ūkininkai savo sprendimą argumentuoja vadinamąja „grūdų karuselės“ sistema, pagal kurią ukrainietiški grūdai į Lubelsko arba Podkarpatės vaivadijas patenka tranzitu per Lenkiją, o vėliau keliauja į Lietuvą.

Be kita ko, Lenkijos ūkininkai grasina užblokuoti ir svarbią Vokietijos pasienio perėją. Žemdirbiai sako parai nuo sekmadienio užblokuosiantys pagrindinį greitkelį Varšuva–Berlynas.

Žemdirbiai pareiškė taip prisidedantys prie didėjančių protestų dėl europinių taisyklių ir pigesnio importo. Lenkijos ūkininkai jau yra surengę protestų pasienyje su Ukraina, stabdydami ukrainietiškų žemės ūkio produktų importą. Šios demonstracijos pablogino Lenkijos santykius su kaimynine šalimi, nors Varšuvos parama Ukrainai išlieka tvirta.

LRT.ltLRT RADIJAS

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: