Dainavos žodis

Savivaldos žmonės: Rūta Neciunskienė: „Darbe jaučiuosi vertinama“

Nėra nieko pastoviau už laikiną – klasikinis posakis, ypač gerai tinkantis apibūdinti ilgametę darbo patirtį savivaldoje, kuomet atėjusi tik pavaduoti į motinystės atostogas išėjusios darbuotojos, Rūta Neciunskienė čia dirba jau daugiau nei tris dešimtmečius.

Finansų skyriaus specifiką perkandusi moteris jai kiek netikėtai tuometinės valdžios buvo perkelta dirbti į archyvą. Kiek vėliau sugrįžo į jai artimesnę sritį – dokumentų valdymą, kurioje darbuojasi iki šiol.

Rajono vadovų – vicemero Aurimo Truncės bei administracijos direktoriaus Vyto Arbačiausko – dešiniąja ranka laikoma Teisės ir administravimo skyriaus vyresnioji specialistė Rūta Neciunskienė rūpinasi ir dokumentų tvarkymu, ir sutarčių registravimu, ir raštų išsiuntimu suinteresuotiems asmenims, ir svečių priėmimu.

Savo darbą mylinti Rūta sako perdien visai nepavargstanti, o darbiniai iššūkiai – jai galimybė išmokti kažką naujo. „Geriausias įvertinimas už darbą – tai nuoširdus ačiū“, – kukliai sako Rūta ir priduria, kad padėkų vadovai išties nešykšti, tad darbo vietoje jaučiasi vertinama ir gerbiama.

Sūnų užauginusi ir į svečią šalį savo gyvenimą kurti išleidusi, Rūta kartu su vyru itin mėgsta keliones. Ir visai nekeista, kad viena dažniausių kelionių krypčių – būtent pas Anglijoje gyvenantį sūnų Šarūną.

Poilsį po darbo valandų R. Neciunskienė randa knygose, kurias renkasi įvairiausio žanro – nuo kraują stingdančių detektyvų iki romantinės literatūros.

Kai nuo knygos eilučių pavargsta akys, Rūta mėgsta pasivaikščiojimus gryname ore. O kiekvieną dieną pradeda bent pusvalandžio mankšta, kuri sako išjudina ne tik kūną, bet ir protą bei padeda pasiruošti darbo dienai.

Ramus Rūtos būdas ir neapsakomas paslaugumas jau pastebėtas ir tarp kolegų, kurie apie moterį atsiliepia tik šilčiausiais žodžiais. Ir nors kolegos Rūtą pažįsta kaip labai išlaikytą, dalykišką asmenybę, moteris juokauja, kad „išspirgėti vis tiek reikia ir tam puikiai tinka namuose emocijų žaibolaidžiu esantis vyras“.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: