Dainavos žodis

Iškilmingai pagerbti 2023-ųjų Alytaus miesto geriausieji

2023-ųjų Alytaus miesto geriausieji. (FM99 nuotr.)

Alytaus miesto teatre tradiciškai iškilmingai pagerbti praėjusiais metais įvairiose srityse miestui nusipelnę asmenys ir įmonės. Visiems nominacijų laimėtojams įteikti Alytaus metų apdovanojimai – „Alytus-Myliu“ statulėlės ir savivaldybės mero padėkos.

Vienuoliktą kartą vykusiuose Alytaus metų apdovanojimuose 13-ai nominacijų buvo pasiūlyta daugiau kaip 70 kandidatų. Tai didžiausias skaičius pasiūlytų kandidatų per visus vykusius apdovanojimus.

„Niekas neplanuoja tapti didvyriu, niekas nežino, keliems vaikams padės ar kokį grandiozinio verslo planą sukurs, bet tai įvyksta, nes žmogaus galimybės beribės. Svarbiausia tikėti savimi ir tuo, ką darai, svarbu, kad jūsų širdyje yra ta ugnis, kuri veda pirmyn. Jūsų pasiekimai yra Alytaus pasiekimai, jūsų žingsniai pirmyn yra Alytaus žingsniai, jūs esate Alytus. Šiandien turime stabtelėti ir pažiūrėti atgal, kas 2023 metais buvo įdomiausia, geriausia. Daugelis atsiims apdovanojimus ne tik už šiuos metus – kultūros, sporto, medicinos srityse, visuomeninių organizacijų veikloje, versle, darbo vietų kūrime darėte įvairias veiklas ne vieną dieną ar metus, bet visą gyvenimą. Ačiū, kad kuriate, ačiū, kad dirbate, kad mylite, ačiū už tai, kad garsinate mylimą Alytų“, – šventinio renginio metu kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Pirmoji nominacija už labdaringą veiklą įteikta Alytaus miesto „Zonta“ klubui. „Laikydamasis pagrindinio tarptautinės organizacijos „Zonta“ šūkio „Kurkime geresnį pasaulį moterims ir mergaitėms“, Alytaus miesto „Zonta“ klubas savo paramą skiria Alytaus muzikos mokyklos ir Jaunimo centro jauniesiems talentams, Rumbonių senelių namams, Senelių darželiui. Praėjusią savaitę vyko paramos vakaras – draugėn pakviesta Alytaus bendruomenė žiūrėjo Alytaus jaunimo centro dramos studijos „Skrajokliai“ spektaklį „Kaja“. Surinktos lėšos bus skirtos jaunųjų teatralų išvykai į teatrų festivalį Italijoje”, – apie Alytaus miesto „Zonta“ klubo veiklą kalbėjo jo prezidentė Rūta Jasionienė.

Apdovanojimas už negalią turinčių asmenų įtraukimą į savanorystę atiteko iniciatyvos „Herojų kava“ sumanytojams. Šios socialinės iniciatyvos tikslas – suteikti galimybę ir lavinti intelekto sutrikimų turinčių jaunuolių darbinius įgūdžius bei didinti visuomenės toleranciją. „Herojų kava” jau tapo tradicija – ja galime pasimėgauti įvairiuose miesto renginiuose, Alytaus miesto teatre prieš kiekvieną spektaklį.

Už nuopelnus kultūrai „Alytus-Myliu“ statulėlė įteikta žurnalistui, kultūrinių projektų ir renginių moderatoriui, ilgamečiam miesto renginių vedėjui, radijo stoties „FM99“ vadovui Liudui Ramanauskui. Šis apdovanojimas jam skirtas už vertybėmis grįstą ilgametį darbą ir savanoriavimą kultūros projektuose. „Kultūra – tai ne renginiai, kultūra – tai ne reiškiniai. Kultūra – tai vaikystėje girdėta lopšinė ir nuo jos iki Bacho tokatos, tai smėlio pilis pajūryje ir Čiurlionio vizija, kultūra – tai pirmas ketureilis ir Kanto „Grynojo proto kritika“, kultūra – tai mes, žmonės, šiame beprotiškame brutaliame pasaulyje kultūra – tai vienintelis dalykas, kuris mums padeda išlikti žmonėmis“, – apie kultūros reikšmę sakė nominantas L. Ramanauskas.

Už nuopelnus verslui metų naujoko apdovanojimas skirtas muziejui-kavinei „Traukinys M23“. Už kuriamas investicijas Alytaus mieste apdovanota AB „Kauno grūdai“.

Už nuopelnus verslui inovatyvaus verslo apdovanojimas įteiktas Alytaus profesinio rengimo centrui (PRC). „Kasmet PRC baigia daugiau kaip 700 žmonių, kurie įgyja įvairias kvalifikacijas ir integruojasi į sritis. Įgyvendinamos 34 įvairių krypčių mokymo programos – vienos jų keičiasi, kitos įgyvendinamos nuolat. Centre mokosi ne tik visų Alytaus apskrities rajonų gyventojai, yra ir iš Prienų, Kauno. Su verslu bendradarbiaujame labai glaudžiai ir džiaugiamės mūsų bendryste tiek įgyvendinant profesinio mokymo programas, tiek jas rengiant, mokiniams sudarant galimybes atlikti praktikas bei integruotis į darbo rinką. Vyksta geras bendradarbiavimas su įmonėmis AB „Astra LT“, „Lanksti linija“, AB „Kauno grūdai“, visomis Alytaus regiono savivaldybėmis tam, kad šiam kraštui būtų geriau“, – sakė Alytaus PRC direktorius Vytautas Zubrus.

Už nuopelnus sveikatos apsaugai apdovanota VšĮ Alytaus poliklinikos vyriausioji slaugos administratorė Simona Nedzinskienė. Už nuopelnus švietimui – Alytaus muzikos mokyklos muzikos mokytoja metodininkė, koncertmeisterė Lina Abromavičienė.

Už nuopelnus vaiko gerovei „Alytus-Myliu“ statulėlė įteikta Alytaus autizmo paramos fondo „Pokyčių ambasada“ vadovei  Klementinai Gruzdienei. „Mūsų veikla susideda iš daugybės veiklų – tai ir teikiamos nuolatinės paslaugos šeimai: konsultacinės, terapinės, ugdymo, advokacijos, tai ir filmas, su kuriuo keliaujame po Lietuvą atskleisdami tokių šeimų gyvenimą, keičiame visuomenės nuostatas autistų atžvilgiu“, – sakė K. Gruzdienė.

Už nuopelnus sportui apdovanotas Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“. Už Alytaus miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje – šokių studija „Aušrinė“.

Už didvyriškus darbus ir išskirtinius poelgius „Alytus-Myliu“ statulėlė įteikta Erlandui Didžiuliui, suteikusiam pirmąją pagalbą pėsčiųjų perėjoje automobilio partrenktai mažametei. Atsiimdamas apdovanojimą, pareigūnas mergaitei palinkėjo didelės stiprybės ir sveikatos. 

Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis apdovanojimą už aktyvią visuomeninę veiklą įteikė Alytaus Šv. Kazimiero parapijos klebonui Ryčiui Baltrušaičiui. „Nieko vienas kitam nebūkime skolingi, išskyrus tarpusavio meilę“, – atsiimdamas „Alytus-Myliu“ statulėlę, palinkėjo dvasininkas.

Šventinio vakaro metu koncertavo Katažina ir Deivydas Zvonkai, Inga Jankauskaitė, aktorė Andra Kavaliauskaitė, šiuolaikinio šokio studijos „Aušrinė“ šokėjos, TV projekto „Lietuvos talentai“ nugalėtojas Ignas Tamulis, Alytaus muzikos mokyklos mažasis pianistas Paulius Abromavičius ir pučiamųjų orkestras, Alytaus jaunimo centro šiuolaikinio šokio studijos „Vakarė“ šokėjos, baleto studija „Jete“, vokalinė studija „Vaja“ bei saksofonų kvintetas. 

Renginį vedė radijo FM99 laidų vedėja Eglė Malinauskienė ir aktorius, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Tadas Gryn.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: