Dainavos žodis

Alytaus muzikos mokyklos konkursas „Dainuoju šalelei Lietuvai“

Alytaus muzikos mokykloje vyko Alytaus miesto ir rajono lopšelių-darželių, bendrojo ugdymo mokyklų bei neformaliojo ugdymo įstaigų vaikų konkursas „Dainuoju šalelei Lietuvai“.

Alytaus muzikos mokykloje vyko Alytaus miesto ir rajono lopšelių-darželių, bendrojo ugdymo mokyklų bei neformaliojo ugdymo įstaigų vaikų konkursas „Dainuoju šalelei Lietuvai“. Konkurse dalyvavo 26 vaikai nuo 4 metų amžiaus.

„Džiaugiuosi, kad Alytaus muzikos mokykloje vyksta daug konkursų. O šiuo konkursu siekiame patraukti vaikus į muzikinį kelią. Nedrąsūs pirmieji žingsniai ant scenos, ir mažos dainelės virsta dideliais akordais. Kiekvienas vaikas laukiamas. Čia jis gali dainuoti, pasirodyti. Tai lyg mažas tramplynas į muzikos pasaulį“, – sako Gabrielė Dambauskaitė, Alytaus muzikos mokyklos direktorė.

Šešiametė Viltė – viena iš konkurso dalyvių. Ji atliko dainą „Lietuva“. Mergaitė drąsi, ateityje norėtų groti smuiku. „Aš dainuoju nuo mažens. Užaugau dainuodama“, – sako 12-metė Bella Liucija Kracewicz. Ji konkursui paruošė partizanišką dainą „Gal pavargai?“. Bella sako, kad dainuoti partizanų dainas reikia įsijausti, pajusti emociją, o pačią dainą išjausti. „Daug dainų moku ir daug jų klausausi. Mano muzikiniame kelyje mane labai palaiko tėvai, giminės. Ypač mama ir draugės“, – džiaugiasi mergaitė. Ji koncertuoja savo Dzūkijos mokykloje ir įvairiuose konkursuose. Pasak Bellos, dėl muzikos kiti mokslai nenukenčia. „Man patinka ir šokti, ir dainuoti. Todėl užaugusi norėčiau būti aktore“, – drąsiai sako mergina. Teatro būrelio pamokos, šokių ir dainavimo užsiėmimai įkvepia Bellai pasitikėjimo savimi, tad ji ant scenos jaučiasi puikiai.

Jauniesiems atlikėjams linkime sėkmės, o Alytaus muzikos mokyklai – padėti mažiesiems dainorėliams augti ir tobulėti.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: