Dainavos žodis

Kaip išmatuoti reikiamą užuolaidų ilgį?

Individualiai pasiūtos užuolaidos internetu tampa vis populiaresniu pasirinkimu šių laikų pasaulyje. Daugelis žmonių nori taupyti savo laiką, todėl įvairias interjero detales užsako nuotoliniu būdu. Visgi, tam, jog tai įgyvendintumėte, svarbu žinoti tikslų trokštamų užuolaidų ilgį. Taigi – kaip jas išmatuoti tinkamai? Į kokius aspektus atsižvelgti svarbiausia?

Audinio pločio matavimas

Prieš matuojant reikiamą užuolaidų ilgį svarbu nustatyti tinkamą audinio plotį. Kaip tai padaryti? Čia vyrauja dvi pagrindinės taisyklės. Pirmiausia, karnizo plotį matuokite iki dekoratyvinių galų. Tuo tarpu, bėgelio plotį reikia matuoti nuo kraštų. Įprastai užuolaidoms rekomenduojama pasirinkti kiek platesnį audinį. Visgi, tai priklauso nuo norimo rezultato.

Pasiuvimo tipas

Įprastai egzistuoja 3 pagrindiniai užuolaidų siuvimo tipai – pieštukinis, žiedinis, kilpelinis. Žinoma, tinkamas variantas priklauso nuo to, kokio rezultato siekiate. Visgi, pasirinkus pirmąjį tipą, audinio plotį rekomenduojama skaičiuoti taip: karnizo/bėgelio plotis x2. Kita vertus, jeigu Jus domina žiedinės užuolaidos, plotį skaičiuokite taip: karnizo/bėgelio plotis x1,7. Trečiuoju atveju skaičiavimas vyksta štai taip: karnizo/bėgelio plotis x1,5. Taigi, svarbu atsižvelgti į jau minėtą pasiuvimo tipą.

Užuolaidų ilgio matavimas

Kai jau žinote audinio plotį, galima pereiti prie užuolaidų ilgio matavimo. Kaip tai padaryti teisingai? Pirmiausia, karnizą ir bėgelį reikia matuoti nuo pat viršaus. Tuomet pasirinkite užuolaidų baigimosi vietą. Jos gali būti iki grindų, iki palangės arba žemiau palangės. Pirmuoju atveju, išmatavę aukštį nuo karnizo viršaus iki grindų, atimkite 1–2 centimetrus. Tai užtikrins, kad užuolaidos negulėtų ant žemės. Antruoju atveju, išmatuokite aukštį nuo karnizo iki palangės ir taip pat atimkite 1–2 centimetrus. Trečiuoju atveju viskas yra kiek paprasčiau. Išmatavus aukštį iki palangės, belieka nuspręsti, kokio ilgio užuolaidų norite ir prie galutinio varianto pridėti tiek centimetrų, kiek sugalvojote.

Svarbu paminėti, kad karnizai ir bėgeliai gali būti kabinami ant lubų arba sienos. Taigi, renkantis tinkamas užuolaidas taip pat pravartu į tai atsižvelgti. Visgi, kai jau išmatavote tinkamą plotį ir ilgį, belieka pasirinkti norimą audinį.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: