Dainavos žodis

Makniūnų turgelyje ir vėl visko buvo gausiai

Alytaus rajono Makniūnų kovo mėnesio bagažinių turgelyje ir vėl visko buvo sočiai ir gausiai. Nors šaltas vėjelis įnirtingai kandžiojo nosis, tačiau visi atvykusieji vieni kitiems negailėjo šypsenų ir, žinoma, pinigų.

„Kaip gera pasigirti, kad su pirmaisiais išdygusiais bobausiais ir mūsų pavasario bagažinių turgelyje pridygo tiek prekeivių! Net 60! – renginio sėkme džiaugėsi organizatorė Dalė Baranauskienė. – Vos sutelpame, tačiau visi linksmi, energingi ir kupini energijos.“ Prekeiviai iš visų kraštų privežė įvairiausių prekių, nuo seniausių namų apyvokos daiktų, seniai nebenaudojamos muzikos aparatūros, plokštelių iki, žinoma, pilvui papildyti mėsos ir pieno produktų!

„Pirmiausia užsiperku lašinukų, duonukės, man jie labiausiai patinka. O kai prilaikai tokią formą, tai ir šaltas stiprus vėjas nebaisus, nenuneš manęs“, – linksmai pokštavo išsipusčiusi moteris.

Na, o du seniai nesimatę ilgabarzdžiai vyriškiai, mainų būdu pasidaliję žuvies ir mėsos gaminių, gyrė turgelį ir sakė, kad daugelis kaimo bendruomenių galėtų rengti tokius turgelius. Juk susitikti ir pabendrauti visiems yra gera ir naudinga.

O štai Evelina su Edvinu vis dar pardavinėjo po eurą daug gerų užsilikusių naujų elektros prekių! „Mums svarbiausia, kad žmonės iš šio turgelio parsivežtų pilną bagažinę daiktukų ir geros nuotaikos”, kaip visada linksmai ir garsiai savo prekybą apibūdino sutuoktinių pora.

O trejetas virėjų moterų kaip visad dūrė iš peties. „Pas mus vėl platus asortimentas: žuvienė, perlinių kruopų sriuba su avienos frikadelėm. Buvo ir kopūstienės, bet, matyt, dėl pagiriotų, pirmiausiai ši pasibaigė“, – valgiaraštį plačiomis šypsenomis apibūdino moterys.

Nors sutikti žmonės ir braukė nuo šalčio pamėlynavusias nosis, tačiau vienbalsiai sakė, kad tai visiškai nesvarbu. Buvo, yra ir bus dėl ko čia, į Makniūnus, atvažiuoti. Na, o kitas Makniūnų sendaikčių turgelis planuojamas rengti balandžio 14 d. Iš anksto pasižymėkite šią datą ir neužmirškite atvykti!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: