Dainavos žodis

Dainų kūrėjas ir muzikantas Arūnas Armonas visą gyvenimą žengia su daina

64 metų dainų kūrėjas, muzikantas, kaunietis Arūnas Armonas išlaiko glaudų ryšį su Dzūkijos kraštu.

Visas mano gyvenimas susietas su muzika“, – sako 64 metų dainų kūrėjas, muzikantas, kaunietis Arūnas Armonas, išlaikantis glaudų ryšį su Dzūkijos kraštu. Jėgų ir noro muzikuoti vyrui netrūksta, kaip ir koncertų. Jis groja bosine gitara ir dainuoja grupėje „Daumantų muzikantai“, koncertuoja su kolega Arnu Jasiūnu arba vienas.

A. Armonas gimė Jurbarke. Vėliau šeima persikėlė gyventi į Raseinių rajoną. Čia jis baigė vidurinius mokslus ir akordeono bei saksofono klases muzikos mokykloje. „Vidurinėje mokykloje buvome susikūrę estradinį ansamblį, grodavome mokyklos šokiuose“, – apie muzikinio kelio pradžią pasakojo A. Armonas.

Prie muzikos Arūnas linko nuo mažens. „Manęs tėvai tikrai netempė į muzikos mokyklą ir nevertė mokytis muzikos, viską dariau savo noru, nes man patiko“, – tęsė pašnekovas. Po vidurinių mokslų A. Armonas išvyko studijuoti į pajūrį. Jam nekilo klausimų ir abejonių, kokį kelią rinktis. Arūnas įstojo į tuometinę Klaipėdos konservatoriją. Studijavo saksofono specialybę. 1978 m. Arūnas prisijungė prie grupės „Provincija“, kurioje grojo 6-erius metus, iki kol buvo pašauktas atlikti karinės tarnybos. Vyrui pasisekė, jis tarnavo Lietuvoje, Vilniuje, aukštojoje karininkų mokykloje, kur grojo saksofonu orkestre. Arūnas prisimena, kad kitame kariuomenės padalinyje tarnavo dainininkas Kastytis Kerbedis, su kuriuo muzikinis kelias susiėjo jau po karinės tarnybos.

Atitarnavęs numatytą laiką kariuomenėje, Arūnas pasuko į Panevėžį, nes jo vieta grupėje „Provincija“ buvo užimta. Panevėžyje buvo tęsiama grupės „Vaivorykštė“ veikla. „Pagrindinis vokalistas buvo Kastytis Kerbedis, dažniausiai dainavęs mano sukurtas dainas“, – pasakoja A. Armonas. „Vaivorykštėje“ muzikantas praleido 1,5 metų, nes nusprendė pasukti į Kauną. Čia jis be muzikos gyventi negalėjo. Kurį laiką muzikavo su broliais Tautkais. Vėliau, apie 1988 metus, subūrė mėgstančius gyvą muziką bendraminčius, įkūrė grupę „Combo“. „Laikas buvo nedėkingas, sunki ekonominė Lietuvos situacija, keitėsi pinigai, tad žmonėms labiau rūpėjo, kaip išgyventi, o ne lankytis koncertuose“, – prisiminė muzikantas. Grupė išgyveno sunkų laikmetį, tačiau Arūnas jautė, kad jam reikia pertraukos. Nuo 1994 m. iki 2000 m. jis nedalyvavo muzikinėje veikloje. „Užsiėmiau verslu, bet viduje noras muzikuoti nedingo“, – sako muzikantas. O alytiškiui draugui Gintui Janulevičiui pakalbinus, jis vėl į rankas paėmė muzikos instrumentą. „Grojau ne didžiosiose scenose, o privačiuose renginiuose, jubiliejuose, vestuvėse“, – sako muzikantas. Iki tol, kol sutiko savo seną bičiulį, „Combo“ gitaristą Zigmą Šileikį. Arūnas taip pat koncertavo ir su daugeliu žinomų Lietuvos estrados žvaigždžių: Stasiu Povilaičiu, Inga Valinskiene, Giulija.

„Daumantų muzikantai“

Dabar Arūnas jau treji metai groja su „Daumantų muzikantais“. Praėjusiais metais turėjo daugiau kaip 30 koncertų. „Nenorime būti sezoniniai muzikantai, grojantys tik vasaros metu, todėl pradėjome bendradarbiauti su muzikos kompanija, kuri mums padeda organizuoti koncertus“, – sako A. Armonas. Muzikantas džiaugiasi, kad žmonės juos palaiko, kad ateina į koncertus. „Daumantų muzikantai“ daugiausia groja savo kūrybos dainas, tuo jie ir išsiskiria iš kitų kolektyvų.

Arūnas koncertuoja ir be grupės, į koncertus vyksta ir vienas arba su kolega, Daumantų vokalistu Arnu Jasiūnu. „Muzikuoju kaip Švenčiausioji Trejybė: su „Daumantų muzikantais“, su Arnu ir vienas,“ – šypsosi pašnekovas. „O su Dzūkija turiu gerą ryšį. Alytus man kaip namai“, – pažymi muzikantas, gyvenantis Kaune. Jis turi du sūnus, bet nei vienas nesusižavėjo muzika. „Muzikanto kelias nelengvas, dažnai visi savaitgaliai užimti, o šeimos narių atvirkščiai – jie darbo dienomis dirba, o savaitgaliais ilsisi“, – tęsia muzikantas, atskleidžiantis ir savo sukurtus širdžiai mieliausius kūrinius, kuriuos žino visa Lietuva: „Miela mano“, „Melodija gera“, „Tu nemyli manęs“, „Tu prisimink“.

Paklaustas apie svajones, Arūnas sako: „Kad būtų toliau jėgų muzikuoti, kad sektųsi „Daumantų muzikantams“, kad muzika tęstųsi ir klestėtų!“

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: