Dainavos žodis

Šilelio gatvės rekonstrukcijos metu aptikta archeologinių radinių

Geros žinios Alytaus miesto Šilelio gatvės gyventojams. Liepos mėnesį turėtų būti baigti pernai sustabdyti gatvės rekonstrukcijos darbai. Bus išasfaltuota 256 metrų ilgio ir 5 metrų pločio atkarpa, įrengta lietaus nuotekų surinkimo sistema bei rekonstruotas gatvės apšvietimas.

Kadangi tvarkoma teritorija ribojasi ir vietomis patenka į kultūros paveldo – buvusios Alytaus dvarvietės – teritoriją, todėl pernai spalio ir lapkričio mėnesį (173 metrų plote)  atlikti privalomi  archeologiniai kasinėjimai, o gatvės rekonstrukcija sustabdyta.  Tyrimų metu buvo rastas vertingas archeologinis sluoksnis su nemažu archeologinių keramikos ir numizmatikos radinių kiekiu, taip pat buvo atkasti XIX a. 2 pusės–XX a. 1 pusės mūro fragmentas, todėl rekomenduota atlikti papildomus archeologinius tyrimus, tačiau lapkričio mėn. pabaigoje pasibaigus archeologinių tyrimų sezonui, darbai buvo perkelti į šių metų kovo mėnesį. Rangos darbų sustabdymo metu taip pat buvo koreguojami techninio projekto sprendiniai, nurodyta išsaugoti sveiką ir brandų klevą.

Kultūros paveldo atstovai leido statybininkams tęsti darbus nuo balandžio 2 dienos. Gatvės rekonstrukcija atsieis apie 350 tūkstančių eurų.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: