Dainavos žodis

„7bet Rally Lazdijai“ lokomotyvas artėja aukščiausios pavaros link

„7bet Rally Lazdijai“. (Vytauto Pilkausko nuotr.)

Pasiruošimas Lietuvos automobilių ralio A lygos čempionato atidarytuvėms vyksta pilnu tempu, o prieš kelias savaites „7bet Rally Lazdijai“ greičio ruožai ir visas maršrutas jau buvo patvirtinti oficialių Lietuvos automobilių sporto federacijos asmenų. Paskutiniai taškai ant „i“ buvo sudėti ir svarbiausiuose Lazdijų rajono savivaldybės kabinetuose.

Jau projektuoja greičio ruožus

Pernai pirmą kartą Lazdijuose surengtas A lygos ralis buvo išskirtinis tuo, jog didžioji greičio ruožų dalis sportininkams buvo visiškai nepažįstama. Šiemet šis faktorius bus ne toks ryškus, tačiau pasitelkus seną triuką – apsukus ruožus į priešingą pusę, vėl bus kur pažaisti rimčiau.

Tačiau tai tikrai nereiškia, kad „7bet Rally Lazdijai“ organizatoriai viską padarė taip paprastai. Bus visiškai naujų ruožų, bus visiškai naujų atkarpų, bus įdomių staigmenų.

Nuo pat pirmų varžybų Lazdijuose trasą konstruoti padeda Lietuvos ralio padangėje puikiai žinomas greičio ruožų architektas Edvinas Vašteris.

„Įspūdis geras ir kelių būklė gera, jau važiuojam kaip vasarą. Pasirinkimas didelis, viskas tinkama, tik dabar reikia teisingai sudėlioti ralio programą. Iš to kas pasiūlyta tinka viskas, tik ne visi ruožai tinkami važiuoti du kartus. Tikrai nebus labai greita, nors ralis nebus ir labai lėtas. Bus smagus, darbinis ralis“, – sakė Edvinas Vašteris.

„7bet Rally Lazdijai“ organizatoriai Lazdijų krašte rengia jau penktas varžybas be pertraukų. Nėra keliuko regione, kuris per šį laiką nebūtų buvęs patikrintas, ar įrašytas tarp galimų pretendentų tapti greičio ruožu.

„Su Edvinu šitame regione dirbame nuo pat pirmų varžybų, jis čia daug ką žino. Kita vertus – jis turi begalinę patirtį organizuojant kitus čempionato etapus. Ne šiaip sau jis koreguoja ir papildo tai, ką aš sugalvojau, tad manau, kad mes pasieksime labai gerą variantą“, – sakė vienas iš varžybų organizatorių Tadas Zdanavičius.

Atsižvelgė ir į aplinkosauginius reikalavimus

Tiesa, ne viskas būna paprasta – regionas pasižymi minkštu gruntu. Kai kurie, tikrai geri ruožai yra per minkšti važiuoti net vieną kartą. Negana to, pavasarį ir vasaros pradžioje saugomose regioninių parkų teritorijose prasideda rimti, į raudonąją knygą įrašytų balinių vėžlių meilės reikalai.

„Dzūkijoje šių gyvūnų populiacija yra didžiausia, tad kai kurių, ypač techniškų ruožų ar jų atkarpų teko atsisakyti ir šiemet, mat keletas programoje nematytų kelių vedė per miškingas vėžlių lizdų teritorijas.

Šis faktorius mums jau pažįstamas iš anksčiau, todėl, siekiant nepakenkti gyvūnijai, nuolat konsultuojamės su regioninių parkų direkcijomis, atsižvelgiame į jų rekomendacijas. Kaip bebūtų – keli iš ralio meniu išimti keliai varžybų kokybei įtakos tikrai neturės. Ruošiant 2024-ų metų „7bet Rally Lazdijai“ maršrutą, pasirinkti tikrai buvo iš ko“, – pasakojo vienas iš varžybų organizatorių Ronaldas Rutkauskas.

Dviejų dienų festivalis

„7bet Rally Lazdijai 2024“ startuos gegužės 17-os dienos vakarą iš Lazdijų Nepriklausomybės aikštės. Čia pat, jau kitos dienos vakarą bus sutiktas visas ralio karavanas bei apdovanotas absoliučiai greičiausių ekipažų trejetas. Beje visas ralio veiksmas ir bus sukoncentruotas Nepriklausomybės aikštėje. Čia bus įrengta interaktyvi ralio arka, podiumas, scena. Čia vyks ralio uždarymo vakarėlis bei apdovanojimų ceremonija.

Ekipažų lauks 12 greičio ruožų. 4 pirmą dieną, likę 8 – didžiąją ralio dieną, šeštadienį. Tarp jų ir vieną kartą važiuojamas 17-os kilometrų „Power stage“ greičio ruožas „7bet-2“. Naktinių ruožų nebus. Serviso zona numatoma kaip ir pernai – AB „Kelių priežiūra“ teritorijoje Lazdijuose.

Ralio pasas žiūrovams kainuos 15 eurų dviem dienoms, vaikai iki 12-os metų bus įleidžiami nemokamai. „Powerstage“ ruožą žiūrovams dovanos „7bet“ – bilietų patekti į šį greičio ruožą nereikės.

Laukia greičiausių ekipažų

„7bet Rally Lazdijai 2024“ organizatorių rankose jau puikuojasi ir simbolinė ralio ugnies statulėlė, kuri nuo praėjusių metų kaip nauja tradicija keliauja iš vienų organizatorių rankų pas kitus.

Kadangi šiemet „7bet Rally Lazdijai 2024“ varžybos yra pirmosios sezone, ralio ugnį jų organizatoriams perdavė Lietuvos automobilių sporto federacijos garbės prezidentas Arnas Paliukėnas ir Ralio komiteto vadovas Darius Šileikis.

Pačiame darbų įkarštyje besisukantys organizatoriai neslepia, kad šių metų varžybose jie tikisi išvysti visą Lietuvos automobilių ralio elitą. Apie savo ketinimus čia startuoti puse lūpų prabilo ir praėjusių metų „7bet Rally Lazdijai 2024“ absoliutus nugalėtojas Vaidotas Žala, kuris šiemet važiuos ne į visus sezono etapus. Galimybe startuoti Lazdijuose taip pat domisi ir praėjusių metų Lietuvos ralio čempionas Martynas Samsonas.

Daugiau informacijos apie artėjančias „7bet Rally Lazdijai“ varžybas galite rasti www.7betrally.lt bei organizatorių „Facebook“ puslapyje.

15min.lt

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: