Dainavos žodis

Alytaus miesto savivaldybė ėmėsi šviesoforų

G. Rakaitis, Alytaus miesto sav. administracijos direktorius, Sauguas eismo komisijos pirmininkas.

Dalis Alytaus mieste veikiančių šviesoforų – pasenę ir nuolat gendantys, dėl to būta ir skaudžių eismo nelaimių. Situaciją dar labiau apsunkino Transporto kompetencijų agentūra, nurodžiusi Alytuje nuimti keturias žaliąsias rodykles, o vietoje jų sumontuoti tą pačią funkciją atliekančią žaliąją sekciją. Bet paaiškėjo, kad dalis šviesoforų tokios funkcijos nepalaiko. Dėl to miesto centre ėmė formuotis spūstys.

Nuėmus rodykles nemažai problemų kilo Jotvingių ir Pulko gatvių sankryžoje, Vilniaus bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvių susikirtime. Alytaus miesto vadovai šviesoforų pertvarką planuoja nuo šios sankryžos. Nors buvo kalbėta apie žiedą, vis tik, panašu, bus bandomas pigesnis variantas – žaliosios sekcijos.

„Žaliųjų rodyklių grąžinti neplanuojame. Jos buvo demontuotos prieš kelerius metus. Tuo metu buvo gautas įvertinimas, kad jos nesaugios. Aišku, kad argumentai buvo nelogiški ir man nesuprantami. Saugaus eismo komisijoje balsavau prieš jų nuėmimą, bet dauguma nusprendė pritarti demontavimui. D. Dariaus ir S. Girėno–Vilniaus g. sankryžoje ir Pulko–Jotvingių susikirtime įrengsime žalias sekcijas. Sankryžos gal netaps saugesnės, bet jos bus pralaidesnės. Bus pakeisti susidėvėję kabeliai, nes dabar vienoje, kai šalta, neveikia, kitoje, kai karšta. Aišku, Alytuje ir taip mažai spūsčių, bet jos turėtų sumažėti. Ankstesnėse kadencijose planuota Vilniaus–S. Dariaus ir S. Girėno gatvių sankryžą rekonstruoti į žiedinę, tai rangovams buvo užduotis išsiaiškinti, ar dabar geros būklės sankryžą keisti į žiedinę, ar perdarome šviesoforų sistemą, palaikančią žaliąją sekciją, ir taip padidiname pralaidumą, kad nereikėtų miestiečiams gaišti laiko prie šviesoforų“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas ir administracijos direktorius G. Rakaitis.

Jeigu žaliosios sekcijos pasiteisins, bus atnaujinami ir kiti Alytaus mieste probleminiais laikomi šviesoforai.

Dalis Alytaus miesto vairuotojų nepalankiai vertina Gulbynės sankryžą (red. Putinų–Naujosios–Kalniškės g.), čia šviesoforo signalai keičiasi kas dvi minutes. Planuojama atlikti eismo tyrimų analizę. Gali būti suprogramuoti keturi ciklai, kurie pagreitins pravažiavimą šia sankryža.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: