Dainavos žodis

Savaitgalį pulo turnyre Alytuje dalyvaus ir jauniausias Lietuvos profesionalas: jam tik trylika

Šį šeštadienį Alytuje biliardo klube „Club 9“ vyks labdaringas pulo turnyras „Į pergalę su misija!“, kuriame netruks ypatingų dalyvių.

Kilnus tikslas

Rodos, Alytuje vietų, kur pažaisti biliardą, nėra daug, bet 2012 metais įkurtas Alytaus biliardo klubas sėkmingai veikia jau daugiau nei dešimetį. Jis ne tik vienija šiuo sportu besidominčius alytiškius, bet ir organizuoja kassavaitinius mėgėjų ir retesnius patyrusių žaidėjų turnyrus. Artimiausias vyks jau šį savaitgalį – balandžio 19 dieną, biliardo klube „Club 9“, kur laukiami ne tik norintys varžytis, bet ir šiuo žaidimu besidomintys žiūrovai.

„Kelerius metus mūsų veikla buvo aprimusi, bet džiaugiuosi, kad grįžtame ne tik su puikiu turnyru, bet ir puikia idėja. Tai bus labdaringas turnyras, kuriame surinktas lėšos skirsime autizmo paramos fondui „Pokyčių ambasada“, kuri rūpinasi autistiškų vaikų lavinimu, procedūromis ir pagalba“, – pasakoja Alytaus biliardo klubo įkūrėjas ir turnyro organizatorius Tomas Verbickas.

Visi surinkti startiniai mokesčiai bus paaukoti fondui, o žaidėjus džiugins rėmėjų prizai ir dovanos, kurių vertė apie 1000 eurų.

Meistriškas žaidimas

Turnyre dalyvaus iki 48 žaidėjų tarp kurių bus tiek profesionalų, tiek ir mėgėjų. Susirinkę galės pasigrožėti, kaip meistriškai žaidžia 2023 metų Lietuvos „Pulas 9“ čempionė Agnė Jarušauskaitė bei vicečempionė Diana Jalinskienė. A. Jarušauskaitė taip pat yra ir Lietuvos moterų biliardo lygos prezidentė.

Pirmą kartą Dzūkijos sostinėje varžysis ir legenda tapęs trylikametis Ąžuolas Tadaravičius. Tai jauniausias Lietuvos pulo sportininkas pasiekęs tokių aukštų rezultatų.

Savo pažintį su šia sporto šaka berniukas pradėjo būdamas vos 2-iejų metų, stebėdamas savo būsimą trenerį tėtį. Pirmajame turnyre dalyvavo būdamas vos šešerių ir buvo apdovanotas, kaip jauniausias dalyvis. Nuo aštuonerių Ąžuolas dalyvauja vyrų grupės varžybose. Šiais metais paauglys su komanda užėmė antrąją vietą Lietuvos komandiniame čempionate. Labdaringame pulo turnyre „Už pergalę gyventi“ „Pulas 9“ vaikų ir sportininkų grupėse užėmė pirmąsias vietas. Praėjusiais metais Lietuvos pulo čempionate kategorijose „Pulas 9“ ir „Pulas 10“ užėmė antrąsias vietas.

„Labai kviečiame ateiti alytiškius pasimėgauti profesionaliu, aukšto lygio sportu. Gaila, kad dar yra žmonių, kam biliardas siejasi tik su barais ir bokalais alaus, bet mes norime parodyti, kad tai itin preciziškas, inteligentiškas ir labai gražus sportas tinkamas visiems nepaisant amžiaus ar lyties“, – pabrėžė T. Verbickas.

Labdaringame pulo turnyre „Į pergalę su misija!“ (Autizmo paramos fondui „Pokyčių ambasada“) – jau šį šeštadienį, balandžio 20 dieną, nuo 9 val. ryto biliardo klube „Club 9“ Vilniaus g. 6 Alytuje.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: