Dainavos žodis

Išskirtinė krepšinio treniruotė Simne su olimpiniu ir pasaulio čempionu Valdemaru Chomičiumi

VšĮ „Krepšinio broliai“ Simno vaikus nustebimo į treniruotę pakviesdami olimpinį ir pasaulio čempioną Valdemarą Chomičių.

Simno gimnazijos sporto salėje bumbsėjo krepšinio kamuoliai. Vaikai entuziastingai mokėsi krepšinio subtilybių. Viešoji įstaiga „Krepšinio broliai“, įgyvendindama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos finansuojamą projektą, organizuoja nemokamas treniruotes Simno vaikams. Vienas iš projekto iniciatorių buvęs simniškis, krepšininkas Rokas Grėbliūnas.

Pasak R. Grėbliūno, projekto tikslas – organizuoti krepšinio treniruotes vaikams Lietuvos regionuose ir sudaryti galimybes mažų miestelių jaunimui žaisti nacionalinėse varžybose. „Treniruotės vyksta penkiose Lietuvos savivaldybėse, viena iš jų Alytaus rajone, Simne. Jaučiame vaikų susidomėjimą, norą užsiimti krepšiniu. Treniruotės vyksta jau 5 mėnesiai, vaikai pagal amžių suskirstyti į dvi grupes“, – sako R. Grėbliūnas, kuris pats profesionaliai žaidė krepšinį, o dabar siekia profesionalaus trenerio diplomo.

Treniruotė su olimpiniu ir pasaulio čempionu

VšĮ „Krepšinio broliai“ Simno vaikus nustebimo į treniruotę pakviesdami olimpinį ir pasaulio čempioną Valdemarą Chomičių. Vaikai ne tik sėmėsi krepšinio subtilybių iš profesionalo, bet ir sužinojo krepšinio istoriją. Besitreniruojantis Pijus sakė, kad žino V. Chomičių ir ateityje tikisi pasiekti tokių pat gerų rezultatų kaip jis. O kalbinta Gabrielė pažymėjo, kad V. Chomičius jai negirdėtas, bet reiklus treneris, o jo vedamos treniruotės įdomios. 5-metis Aras rankose laikė apglėbęs didelį krepšinio kamuolį, paklaustas, ar bus sportininku, pritariamai linkčiojo galvą tvirtindamas, kad tikrai bus krepšininku.

Treniruotės Simne metu olimpinis ir pasaulio čempionas pažymėjo, kad treniruoti Simno jaunimą jam ypatinga šventė. „Simno krašte prabėgo mano vaikystė, čia gyveno mano seneliai, mano tėtis lankė Simno mokyklą,“, – pasakojo V. Chomičius. Jis džiaugiasi, kad regiono vaikams sudaryta galimybė sportuoti. Pasak krepšinio legendos, šiame sporte svarbus fizinis pajėgumas ir kamuolio valdymo technika. Treniruotės pabaigoje Simne nuskambėjo skanduotė „Mes už Lietuvą!” ir vaikų, sustojusių ratu, rankos kilo į viršų. Krepšinio legenda V. Chomičius vaikams palinkėjo mylėti krepšinį, gyventi juo ir būti krepšinio bendruomenėje.

Treniruotės Simne metu olimpinis ir pasaulio čempionas pažymėjo, kad treniruoti Simno jaunimą jam ypatinga šventė.

„Krepšinio broliai“

„Smagu ir gera grįžti į Simną. Norisi, kad vaikams būtų veiklos ir užimtumo, ir, žinoma, prie to norime prisidėti ir mes“, – sako projekto organizatorius R. Grėbliūnas. VšĮ „Krepšinio broliai“ 2017 m. įkūrė simniškiai broliai Lukas ir Rokas Grėbliūnai. „Kuomet mokėmės Simno mokykloje, mes jautėme, kad mums trūksta krepšinio treniruočių. Mes jų neturėjome, buvo tik būrelis. Todėl su broliu nusprendėme imtis iniciatyvos ir įkurti „Krepšinio brolius“, – pasakoja Rokas, kuris, studijuodamas teisę Vytauto Didžiojo universitete, prisijungė prie universiteto krepšinio komandos, kurios garbę gynė 5-erius metus. Žaidė studentų lygoje, trečioje Lietuvos lygoje, o aukščiausias karjeros laiptelis buvo prisijungimas prie legendinės Kauno „Atleto“ krepšinio komandos. „Su broliu stebėdavome, kaip vystomas krepšinis Simne. Matėme, kad mažėja vaikų fizinis aktyvumas. Žinojome, kad Simne populiarus futbolas ir tinklinis, bet žaisti krepšinį taip pat buvo norinčių“, – tęsė pašnekovas, siekiantis profesionalaus trenerio išsilavinimo Vytauto Didžiojo universitete. Rokas džiaugiasi, kad jų projekto veiklos sutapo su Lietuvos krepšinio federacijos projektu „Diena su legenda“. „Mes žinojome, kad Valdemaro artimieji kilę iš Simno, todėl nusprendėme jį pasikviesti, kad motyvuotų vaikus sportuoti ir domėtis krepšiniu“, – sako R. Grėbliūnas.

VšĮ „Krepšinio broliai“ sporto projektas apima 5 šalies savivaldybes. Treniruotės vaikams vyksta Simne, Igliaukoje, Alytaus mieste, Šeštokuose ir Vilniuje. Simne ir Šeštokuose vaikus treniruoja kūno kultūros mokytojas Vaidas Jasevičius, Igliaukoje ir Vilniuje – projekto organizatorius R. Grėbliūnas, jį pavaduoja Karolis Kuliūnas, o Alytuje vaikus krepšinio subtilybių moko Kęstutis Čerkauskas.

Linkime, kad projekto organizatorių siekis, jog ir mažų miestelių vaikai galėtų dalyvauti varžybose ir turnyruose bei konkuruoti su didmiesčių sportuojančiais vaikais, kurie galbūt turi geresnes sąlygas sportuoti – išsipildytų su kaupu.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: