Dainavos žodis

Kas kiek laiko reikia keisti patalynę?

Jei norite, jog jūsų miegas būtų gilus ir saldus, o miegamojo aplinka – jauki, gaivi ir kvepianti, tuomet reguliarus patalynės keitimas yra būtinas. Visgi, nors šis darbas yra labai svarbus, siekiant užtikrinti tinkamą higieną, nemaža dalis žmonių tiksliai nežino, kas kiek laiko reikėtų keisti patalynę bei kaip tinkamai ją reikėtų prižiūrėti. Jei ir jūs susidūrėte su šia situacija, nepergyvenkite! Šiame straipsnyje pateiksime visą reikalingą informaciją apie patalynės priežiūrą, tad nieko nelaukime ir pradėkime!

Kodėl taip svarbu laiku keisti patalynę?

Patalynė – tai namų tekstilė, kuri ne tik apsaugo antklodę, čiužinį ar pagalvę nuo dėmių, tačiau ir turi tiesioginį kontaktą su odos ląstelėmis, prakaitu, dulkėmis ar alergenais, besikaupiančiais miegamojo kambaryje. Visa tai gali lemti įvairius odos sudirgimus, aknės atsiradimą, sukelti alergiją ar net pritraukti dulkių erkutes, kurios maitinasi organinėmis medžiagomis, besikaupiančiomis ant užvalkalų. Jei norite viso to išvengti, būtina laiku keisti patalynę. To nepadarius, nakties metu odos išskiriamas sebumas ar prakaitas gali prasiskverbti pro užvalkalus ir patekti į antklodę, pagalvę ar čiužinį, iš kurių juos bus kur kas sunkiau pašalinti.

Kas kiek laiko reikėtų keisti patalynę?

Jei jums kyla klausimas, kas kiek laiko reikėtų keisti patalynę, norint apsisaugoti nuo įvairių nešvarumų ir besikaupiančių alergenų, atsakymas gana paprastas – ją turėtumėte keisti bent kartą per savaitę. Tiesa, būtų labai gerai, jei pagalvės užvalkalą pavyktų pakeisti ir du kartus per savaitę, kadangi tokiu būdu apsisaugosite nuo įvairių odos problemų, kurios gali atsirasti, odai kontaktuojant su nešvariu pagalvės užvalkalu.

Kokiais atvejais patalynę reikėtų keisti dažniau?

Visgi, kai kuriais atvejais patalynę rekomenduojama keisti dažniau nei kartą per savaitę. Vienas iš tokių atvejų – jei susiduriate su tam tikra alergija, pavyzdžiui, esate alergiški dulkių erkutėms ar naminiams gyvūnams. Dažnas užvalkalų keitimas gali gerokai palengvinti alergijos sukeltus simptomus. Taip pat patalynę reikėtų keisti dažniau ir tuomet, jei nakties metu gausiai prakaituojate, mėgstate valgyti lovoje, ant lovos dažnai miega naminiai gyvūnai ar neseniai prasirgote. Pasveikus būtina kuo greičiau pakeisti visus lovos užvalkalus, kadangi taip apsisaugosite nuo mikrobų plitimo.

Kaip prižiūrėti antčiužinį?

Labai svarbu suprasti, jog patalynė tikrai nėra vienintelis miegamojo elementas, kurį reikia tinkamai prižiūrėti. Kad ir kokio dydžio bebūtų jūsų antčiužinis – 160×200, 180×200 ar kitų išmatavimų, jam taip pat reikia skirti šiek tiek dėmesio ir priežiūros. Visų pirma, kiekvieną kartą keičiant patalynę, jį išsiurbkite – tokiu būdu pašalinsite susikaupusias dulkes ir alergenus. Taip pat, jei netyčia išliejote kavą ar kitus skysčius, nedelsdami išvalykite dėmę, naudodami švelnų ploviklį ir šiltą vandenį, kad išvengtumėte dėmių ir nemalonių kvapų. Turėkite omenyje, jog antčiužinio nereikia skalbti tiek dažnai, kiek reikia keisti patalynę, tačiau rekomenduojama jį išplauti bent du kartus per metus. Žinoma, kad jo nepažeistumėte, būtinai patikrinkite jo etiketėje esančią priežiūros instrukciją.

Kaip skalbti patalynę?

Nors patalynės skalbimo rekomendacijos gali skirtis, priklausomai nuo to, iš kokio audinio ji yra pasiūta, yra keletas esminių patarimų, tinkančių bet kokiai šiai namų tekstilei. Visų pirma, patalynę skalbkite, išvertę ją į blogąją pusę bei užsegę užtrauktukus ar sagutes. Tokiu būdu išsaugosite audinio spalvą, jis neišbluks taip greitai. Taip pat patalynės nerekomenduojama skalbti kartu su kitais drabužiais.

Turėkite omenyje, jog kiekvieną audinį reikia skalbti tam tikroje temperatūroje. Tarkime, šilkui reikalinga ne aukštesnė kaip 30 laipsnių temperatūra, o linui gali būti taikoma ir 60 laipsnių temperatūra. Visgi, jei tiksliai nežinote, kokiu režimu reikėtų skalbti turimą patalynę, standartinė temperatūra yra laikoma 40 laipsnių.

Na, o norint atsinaujinti savo turimus patalynės komplektus, rekomenduojame užsukti į šią nuorodą, kur rasite didelį jų asortimentą geru kainos ir kokybės santykiu – https://pigu.lt/lt/virtuves-buities-apyvokos-prekes/patalyne-patalai/patalynes-komplektai.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: