Dainavos žodis

Su neblaiviais vairuotojais kovojantiems pareigūnams – darbymetis

Sekmadienį 15.19 val. pareigūnams pranešta, kad Naujosios gatvės žiedinėje sankryžoje prie skulptūros „Skubėk lėtai“ į griovį įlėkęs automobilis „Chrysler“. Transporto priemonė apgadino kelio atitvarus, nuvertė apšvietimo stulpą ir kelio ženklus. Kai atvyko policija, vairuotojo jau nebuvo. Po dviejų valandų (17.16 val.) pareigūnai sulaukė skambučio. Trisdešimt keturių metų vyras aiškino, kad „Chrysler’iu“ važiavo Naująja gatve staiga „Opel“ markės automobilis užkirto kelią. Iš jo išlipę trys nepažįstami asmenys jį sumušė, vienas vyras sėdo į „Chrysler“ ir nuvažiavo žiedinės sankryžos link, kur ir buvo rasta minėta transporto priemonė. Pareigūnai bandė susisiekti su pranešėju pradžioje šis nurodė laukiantis Šaltinių gatvėje, tada Žuvinto. Pasak policijos, vyras bendravo nerišliai jį pavyko rasti 19 valandą. Alytaus apskrities VPK vyksta aplinkybių tikslinimas. Transporto priemonė priklauso 1959 metais gimusiam vyrui.

Policija nuolat vykdo blaivumo patikrinimo akcijos, tačiau jos neatgraso vairuotojų noro sėsti už vairo išgėrus. Balandžio 19 dieną policijos pareigūnai Alytuje didesnį dėmesį skyrė triukšmingų automobilių vairuotojams, įtarimą keliančius tikrino alkotesteriu. Dainų slėnio prieigose sustabdyto automobilio vairuotojas iškart prisipažino vartoję. Vyras nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Pareigūnė, patikrinusi asmenį duomenų bazėje nustatė, kad už vairavimą išgėrus iš jo jau atimta teisė vairuoti. Pirmuoju bandymu alkotesteris fiksavo 2.43 prom. girtumą. Antruoju vairuotojas įpūtė 2.05 promilės. Tai – vidutinis girtumo laipsnis užtraukiantis baudžiamąją atsakomybę. Automobilis išvežtas į saugomą aikštelę teismas gali jį konfiskuoti. Iš žvejybos vykusiems vyrams leista pasiimti anot jų, vertingesnius nei transporto priemonė daiktus – meškeres.

Alytaus policija masinius girtumo patikrinimus vykdo nuolat. Dažniausiai penktadienio antroje pusėje ar pirmadienio rytą. Tokių reidų metu patikrinama iki 2000 vairuotojų, tačiau ne visi patenkinti masiniais blaivumo patikrinimas.

„Blaivumo patikrinimo akcijos vyksta nuolat. Fiksuojamas nedidelis tokių vairuotojų mažėjimas. Tai lemia aktyvūs policijos veiksmai tiek valstybinės, tiek vietinės reikšmės keliuose, stabdant transporto priemones. Dirba ir nežymėti policijos automobiliai. Tiesa, dalis vairuotojų ne itin patenkinti masiniais blaivumo patikrinimais, o įkliuvę piktinasi, kodėl apie akcijas nebuvo pranešta žiniasklaidoje. Beveik pusei girtų vairuotojų pradėti ikiteisminiai tyrimai, kai jiems nustatytas vidutinis (nuo 1,5 prom.) ir sunkus (nuo 2,5 prom.) girtumo laipsnis“, – apie patikrinimo akcijas pasakojo Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė.

Vien tik pirmą šių metų ketvirtį Alytaus apskrityje girti įkliuvo 127 vairuotojai. Pernai per tą patį laikotarpį – 146.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: