Dainavos žodis

Alytuje išgelbėti dar keturi šuniukai

Šiuos šuniukus aktyvi alytiškė ir asociacijos „Keturkojo viltis“ atstovai išgelbėjo nuo mirties.

Pastebėjusi lauke mažylių atsivedusią beglobę belgų aviganę, atkakli alytiškė pagalbą surado net ir sekmadienį, nors telefonu jos ieškojo porą valandų. Nuo šalčio išgelbėti mažylius padėjo ką tik įsteigta asociacija „Keturkojo viltis“, vėliau pagalbą teikė ir ugniagesiai gelbėtojai. Dabar mažyliai saugūs – jie glaudžiasi pas laikiną globėją.
Dabar daugiau nei mėnesio laiko maži šuniukai – ypatingai guvūs, žaismingi, netgi loja švelniu balseliu. Nors šiandien šiltai glaudžiasi pas laikiną globėją, asociacijos „Keturkojo viltis“ savanorę, namuose, tačiau prieš savaitę dar šalo krūmynuose, sename ties geležinkelio bėgiais esančiame drenažo vamzdyje.
Istorija prasidėjo sekmadienį, per Trijų karalių šventę, kai alytiškė Albina Launikonienė įprastu maršrutu, ties geležinkelio bėgiais vedančiu takeliu, ėjo į Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro baseiną. Pastebėjo belgų aviganę, kuri sukėlė įtarimų.
„Aš maniau, kad ta belgų aviganė pririšta prie medžio. Paskambinau sūnui, jis atvažiavo ir abu nuėjome pažiūrėti. Ir pamatėme, kad bėgioja ne tik kalė, bet laksto ir šuniukai. Tuomet grįžom namo ir pradėjau skambinėti įvairioms institucijoms, deja, niekam nebuvo įdomu. Skambinau net į laidą „Šunų policija“, tačiau nekėlė ragelio. Per laimingą atsitiktinumą radau asociacijos „Keturkojo viltis“ telefoną ir jie atvyko į pagalbą“, – pasakojo alytiškė A. Launikonienė.
Asociacijos „Keturkojo viltis“ vadovas Eimantas Kalėda papasakojo, jog šuniukų gelbėjimo operacija vyko gana sudėtingai.
„Kai paskambino ponia Albina, mes buvome už šimto kilometrų. Tačiau paskubėjome sugrįžti ir pasibaisėjome, kai pamatėme, jog šuniukus kalytė atsivedusi tiesiog ant žemės. Tris šuniukus pavyko paimti iš karto, o ketvirtas buvo įstrigęs į drenažo vamzdį. Buvo tamsu, mūsų šviestuvai menkai švietė. Visa tai truko ne vieną valandą“, – pasakojo E. Kalėda.
Labai daug prie mažylių šuniukų gelbėjimo prisidėjo ugniagesiai gelbėtojai, kurie padėjo praplatinti apleistą drenažo vamzdį.
„Esame labai dėkingi ugniagesiams. Noriu padėkoti antrosios komandos trečiajai budinčiai pamainai – jie labai šaunūs vyrai. Kartu mes išgelbėjome ketvirtą šuniuką. Jis jau puikiai jaučiasi“, – pasakojo asociacijos „Keturkojo viltis“ vadovas.
Išgelbėtus šuniukus jau aplankė juokais jų krikštamote save vadinanti A. Launikonienė. Moteris neatsidžiaugė mažaisiais, mat šie puikiai jaučiasi.
„Aš noriu padėkoti šiems jauniems žmonėms, kurie išgirdo mano pagalbos šauksmą ir atvyko gelbėti šuniukų. Aš juos vadinu gelbėtojais“, – sakė A. Launikonienė.
Beje, asociacija „Keturkojo viltis“ neturi specialių patalpų, šuniukai glaudžiasi pas laikinus globėjus. Buvo kreiptasi į miesto savivaldybę, kad ši panaudos būdu suteiktų patalpas veiklai.
Deja, susisiekus su Turto valdymo ir verslo skyriumi paaiškėjo, jog buvusiose lopšelio-darželio „Eglutė“ patalpose panauda su asociacija „Keturkojo viltis“ negalima, mat tai švietimo paskirties pastatas. Tačiau gal atsiras žmonių, įstaigų, kurie pastebėję jaunų žmonių entuziazmą pasiūlys patalpas.

Dalintis:

1 komentaras apie “Alytuje išgelbėti dar keturi šuniukai”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: