Dainavos žodis

Ant Didžiosios Dailidės ledo varžėsi žvejai iš visos Lietuvos

Varžybose dalyvavo 121 žvejys.

Alius Mikelionis
Sportinės žūklės klubas „Taparas“ šeštadienį (sausio 19 d.) surengė antras poledinės žūklės varžybas. Pernai varžytasi ant Giluičio ežero (Alytaus r.) komandinėse rungtyse, šiemet asmenines varžybas nuspręsta organizuoti ant Didžiosios Dailidės ledo. Šiais metais panoro dalyvauti 121 dalyvis iš visos Lietuvos. Jie buvo suskirstyti į keturias kategorijas: profesionalų, mėgėjų, moterų ir vaikų.
Varžyboms dalyviai ruošėsi iš anksto, buvo numatę, kokios žuvys gali užkibti, atsargai buvo pasiruošę keletą meškerių. Kalbinti dalyviai teigė, kad ant Didžiosios Dailidės ežerėlio kimba, ir traukė vieną žuvį po kitos. Kai kurie tai vadino netgi rutina, mat tik įleidus jauką žuvis iškart užkibdavo. Tiesa, laimikis labai mažas, o, pagal taisykles, komisija vertino ne vienetus, bet bendrą svorį.
Varžybos vyko keturias valandas. Nuskambėjus sirenai dalyviai žvejybą privalėjo baigti ir darbo ėmėsi skaičiavimo komisija. Pasvėrus žuvis paaiškėjo, kad profesionalų kategorijoje daugiausiai pavyko pagauti Modestui Atmanavičiui (5,7 kg).
Mėgėjų tarpe nugalėjo 3,3 kilogramo laimikio komisijai pateikęs Aivaras Babaninas.
Moterų tarpe pirmą vietą užėmė Gintarė Makauskaitė (1,8 kg).
Vaikų tarpe pirmavo Marius Čekanauskas (0,7 kg).
Didžiausią žuvį, sveriančią 178 gramus, pavyko pagauti Liutaurui Zalanskui. Vis tik didžiausia žuvis renginyje buvo skulptoriaus Eriko Motiejučio išdrožta suvenyrinė lydeka, vaizduojanti prarytą žveją. Šis prizas ir atiteko kuoją pagavusiam Liutaurui Zalanskui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: