Dainavos žodis

Tragiškai žuvo jaunas teisininkas

Žvakelės ir gėlės ant tilto, į kurį rėžėsi jaunas teisininkas.
T. Stepankevičius žuvo sulaukęs vos 27-erių metų.

Pasivažinėjimas sniego motociklu jaunam vyrui baigėsi tragiškai. Ištikus nelaimei, žuvusio 27-erių teisininko gedi tėvai, broliai, Alovės seniūnijos bendruomenė, kolegos iš rajono savivaldybės, mat jaunas vyras dirbo vaiko teisių specialistu.
Nedidelis Sausvingio ežerėlis Alytaus rajone, Alovės seniūnijoje, mena didelę tragediją. Šeštadienį vėlai vakare, apie 23 val. 20 min., pasivažinėjimas sniego motociklu jaunam vyrui baigėsi mirtimi. Greičiausiai nepastebėjęs arba per vėlai pastebėjęs lieptą sausio 27 dieną 27 metų Tadas Stepankevičius, teisininkas, vaiko teisių specialistas rajone, į jį rėžėsi.
„Nelaimė, įvykusi savaitgalį, sukrėtė ne tik artimuosius, bet ir visą mūsų bendruomenę. Tadas mus paliko taip netikėtai, skaudžiai. Jį prisiminsime kaip aktyvų, bendruomenišką. Jis nuolat dalyvavo visuomeninėje veikloje, padėjo. Norime išreikšti gilią užuojautą tiek tėvams, tiek broliams, tiek visiems
artimiesiems“, – sakė Alovės seniūnijos seniūnė Irma Stenionienė.
27-erių metų sniego motociklo vairuotojas į ligoninę buvo pristatytas komos būsenos. Jam medikai konstatavo politraumą. Netrukus gyvybė užgeso.
„Mano žiniomis, savaitgalį buvo medžioklė ir po to, jis kaip jaunas vaikinukas panoro išbandyti pramogą pasivažinėti sniego motociklu. Deja, šis pasivažinėjimas buvo nelaimingas ir baigėsi tragedija“, – kalbėjo seniūnė.
Vaiko teisių srityje kartu su žuvusiuoju dirbo Alovės seniūnijos socialinė darbuotoja darbui su šeimomis Jurgita Devyžienė. Ji pasakojo, jog kartu su Tadu turėjo daug darbinių reikalų. „Nors dabar įvykusi reforma – Vaiko teisės atskirtos nuo savivaldos, tačiau vis tiek kartu sprendėme problemas, susijusias su vaikučiais. Beprotiškai skaudu ir netikėta. Amžiną atilsį Tadas buvo labai geras specialistas, buvo mėgstamas kolegų tarpe. Mes jo labai pasigesim“, – kalbėjo J. Devyžienė.
Medikai tąnakt įnirtingai kovojo už jauno vyro gyvybę, tačiau jos išgelbėti nepavyko. Sekmadienį 2 val. 5 min. konstatuota vyro mirtis.
„Mums tai tikras košmaras. Tadas – mūsų kraštietis, pažįstame tėvus. Mes jį pažinojome nuo vaikystės, mūsų akyse užaugo. Ir tokia perspektyvaus jauno žmogaus mirtis“, – kalbėjo Alovės seniūnijos darbuotojos.
Alovės seniūnijoje, kur žuvo jaunas teisininkas, gyvena ir ūkininkauja jo šeima, kuriems sunkiai pakeliama įvykusi nelaimė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: