Dainavos žodis

Kas ir kodėl niokoja kandidatų rinkiminę reklamą?

Už svetimo turto suniokojimą pradėta administracinio nusižengimo byla.

Alytaus mieste ir rajone ar bet kurioje šalies savivaldybėje gyventojai mato aibę politinės lauko reklamos. Kandidatai save pristato dideliuose reklaminiuose stenduose, ant langų, automobilių. Tačiau pasitaiko, jog ši reklama sugadinama. Jau vien per praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai gavo tris pranešimus apie svetimo turto sugadinimą.
Pirmajame Alytuje mikroautobusas su kandidato į merus reklama stovi daugiau nei savaitė. Tačiau sekmadienio vakarą buvo apipurkštas dažais. Transporto priemonės savininkas dėl turto suniokojimo kreipėsi į policiją.
„Vakar vakare gavau žinutę, kad apipaišyta reklama. Šįryt kreipiausi į policiją, parašėme pareiškimą ir vykdomas tyrimas. Nuostolis nėra labai didelis – nuo 50 iki 100 eurų, tačiau toks chuliganizmas labai neramiai nuteikia“, – sakė UAB „Multivanas“ direktorius Vaclovas Karalevičius.
Paklaustas, kas ir kodėl galėjo taip pasielgti, verslininkas pateikė keletą versijų. „Arba jaunimas, arba konkurentai. Tikrai netikėta, nes autobusiukas stovėjo, niekam nemaišė. Artėja rinkimai. Kažkas pasislėpęs, kur nuo prekybos centro nesiekia kameros, ėmė ir pasityčiojo iš kandidato apipurkšdamas jo veidą. Čia daugiau įtarimų, kas kartu kovoja toje rinkimų kovoje“, – sakė pašnekovas.
Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė patvirtino, jog dėl šio įvykio pradėta administracinio nusižengimo byla.
„Gavome pranešimą, kad vasario 3 d. buvo pastebėta, jog apgadinta autobusiuko reklama. Nustatytas faktas, jog aerozoliniais dažais apipurkštas kandidato veidas, žala apie 100 eurų. Pradėta administracinio nusižengimo byla“, – sakė policijos atstovė Kristina Janulevičienė.
Beje, per praėjusį savaitgalį fiksuoti dar du nusižengimai dėl svetimo turto suniokojimo.
„Gavome pranešimą, kad Alytaus rajone, Butrimonių miestelyje, Vytauto gatvėje, ant sienos kabantis vienos iš partijų plakatas, kuriame pavaizduoti partijos kandidatai į savivaldybės tarybą ir vienas iš kandidatų į merus, kuris ir šiuo metu eina rajono vadovo pareigas, yra išpaišyti aerozoliniais dažais. Yra pradėta administracinė teisena“, – komentavo K. Janulevičienė.
Kitas atvejis fiksuotas Lazdijų rajone. Skelbimų lentoje sugadintas vieno iš kandidatų į Lazdijų rajono savivaldybės merus reklaminis plakatas.
Administracine tvarka dėl tyčinio turto sunaikinimo asmenims, kurie padarė tokį nusižengimą, gresia bauda nuo 50 iki 750 eurų. Jeigu žala viršytų 150 eurų, tokiems asmenims grėstų viešieji darbai, bauda arba laisvės apribojimas bei areštas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: