Dainavos žodis

Į Alytaus miesto ir rajono merus – nuo milijonieriaus iki paprasto mirtingojo

Kovo trečiąją rinksime savivaldybių merus ir tarybas. Alytaus mieste mero posto siekia 10, Alytaus rajone – 7 kandidatai. Kadangi Vyriausioji rinkimų komisija jau skelbia viešus kandidatų biografijos, viešųjų ir privačių interesų bei turto ir pajamų duomenis, susistemintus juos pateikiame „Dainavos žodžio“ skaitytojams.
Turtingiausias iš kandidatų – rinkiminio komiteto lyderis Česlovas Daugėla. Jo šeimos privalomas registruoti turtas daugiau nei 1 mln. eurų. Jis registravęs ir didžiausią vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių vertę – kone 160 tūkst. eurų. Č. Daugėla yra suteikęs paskolų už 423 tūkst. eurų, tačiau pasiėmęs daugiau nei pusės milijono eurų paskolą.
Antrasis pagal privalomą turto deklaraciją – valstiečių ir žaliųjų kandidatas Saulius Bitinas – 280 500, tačiau turi 110 tūkst. Eur siekiančią paskolą, 47 tūkst. Eur piniginių lėšų.
Centro partijos kandidatė į merus Laura Radzevičiūtė privalomo registruoti turto turi už 146 500 eurų, paskolos siekia per 80 tūkst. eurų.
Liberalų sąjūdžio kandidatė Nijolė Makštutienė turi turto už 87 500 eurų, „Alytaus piliečių“ kandidatė Vilija Ramanauskienė turi turto už 81 tūkst. eurų, tačiau deklaruoja turinti 89 tūkst. eurų paskolą. Socialdemokratų kandidatas į merus Nerijus Cesiulis turi turto už 82 tūkst. eurų, piniginių lėšų už 84 tūkstančius, suteikęs 29 tūkst. Eur paskolų.
Komiteto „Už Alytų“ kandidatas į merus Gediminas Daukšys turi privalomo registruoti turto už 29 tūkst. eurų, vertybinių popierių ir meno kūrinių už kone 10 tūkst. eurų. Socialdemokratų darbo partijos kandidatas Alvydas Sakavičius turi privalomo registruoti turto už 27 tūkstančius eurų. Darbo partijos kandidatas į merus Kęstutis Ąžuolas turi privalomo registruoti turto už 19 625 Eur. Konservatorių kandidatas į merus Šarūnas Klėgeris nurodo turintis turto už 4 tūkst. eurų, vertybinių popierių už 16 tūkstančių, paskolų už 7 500, piniginių lėšų – už 7 tūkst. eurų.
Tarp kandidatų į Alytaus rajono merus turtingiausias Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Aurimas Truncė. Privalomo registruoti turto turi už 348 696 eurus, turi 17 572 eurus piniginių lėšų, 48 tūkst. Eur paskolų.
Antrasis – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į merus Algirdas Vrubliauskas. Jo privalomas registruoti turtas 311 tūkst. eurų, piniginės lėšos siekia 221 tūkst. eurų. Trečioji pagal registruotą turtą socialdemokratų kandidatė Rima Kucavičienė – 149 tūkst. eurų. Tiesa, turi paskolų už 38 tūkstančius. Lietuvos socialdemokratų darbo partijos kandidatas Juozas Skestenis turi turto už 114 tūkst. eurų, Liberalų sąjūdžio kandidatas Ramūnas Bielevičius turi turto už 29 500 eurų, paskolos siekia 18 tūkst. eurų. Darbo partijos kandidatas į merus Raimundas Markauskas turi turto už 2 tūkstančius, tačiau vertybinių popierių ir meno kūrinių turi už 123 tūkstančius eurų ir 30 tūkstančių santaupų. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatė Agnė Petravičienė turi turto už 52 tūkstančius eurų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: