Dainavos žodis

Pakliuvęs į avariją sunkiai sužalotas Ulonų bataliono karys

Skaudus įvykis nutiko Alytaus rajone, ties Kružiūnų kaimu.

Antradienio rytą Alytaus rajone, netoli žiedinės Punios sankryžos, ties Kružiūnų kaimu, nuo kelio nuvažiavo ir apsivertė Lietuvos kariuomenės automobilis „Land Rover“, vairuojamas uniformuoto Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono kario. Eismo įvykio metu nukentėjo jį vairavęs karys, kurį vaduojant iš prispausto automobilio, prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Alytaus ligoninėje jam nustatytas juosmens slankstelių lūžis.
Vienam iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karių antradienio rytas baigėsi itin nesėkmingai. Apie 7.30 val. Alytaus rajone, ties Kružiūnų kaimu, 23-ejų karys nesuvaldė tarnybinio automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Vaduojant karį iš automobilio prireikė ugniagesių pagalbos.

Ulonų bataliono vadas plk. ltn. D. Meilūnas teigė, jog karys patyręs, turi vyresniojo eilinio karinį laipsnį.

„Įvykis neeilinis ir nedažnas, ačiū Dievui. Šį rytą Ulonų bataliono karys vyko į užduoties vykdymo vietą, kuri buvo paskirta Rukloje. Ten karys turėjo teikti paramą organizuojant vieną iš vykstančių kursų. Kelionės metu dėl sudėtingų eismo sąlygų karys pateko į eismo įvykį, nuvažiavo nuo kelio, vertėsi ir patyrė sužalojimus. Šiuo metu karys gydosi Alytaus ligoninėje. Po apžiūros jam diagnozuotas vieno iš stuburo slankstelių lūžis, gerai, kad nervas nepažeistas ir kario būklė stabili. Pavojaus gyvybei nėra, karys prižiūrimas medikų, juo pasirūpinta“, – po įvykio komentavo Ulonų bataliono vadas plk. ltn. Darius Meilūnas.
Sužalotas karys kilęs iš Marijampolės. Jis Lietuvos kariuomenėje tarnauja nuo 2014 metų, Alytaus batalione vos keli mėnesiai.
„Jis pas mus pakankamai naujas, bet iš principo karys patyręs, turi vyresniojo eilinio karinį laipsnį. Puikiai tarnavo prieš tai tiek Krašto apsaugos savanorių pajėgose, tiek pas mus. Per trumpą laiką gerą įspūdį palikęs, patikimas karys, laukiam grįžtančio į rikiuotę“, – sakė bataliono vadas.
Kariuomenės automobilis 1997 metų gamybos. „Automobilis pakankamai stipriai sumaitotas, šiuo metu apžiūrimas, vertinama jo būklė, ką galima toliau su juo padaryti. Ko galime pasimokyti iš šio skaudaus įvykio? Mokytis, kaip ir kiekvienam eismo dalyviui, kiekvieną kartą atsisėdus į transporto priemonę būti maksimaliai atsargiems“, – kalbėjo Ulonų bataliono vadas plk. ltn. D. Meilūnas.
Eismo įvykis įvyko tarnybos metu, vairuotojas blaivus. Policija primena, kad orai labai permainingi, kelių danga slidi, todėl vairuodami pasirinkite saugų greitį, būkite budrūs.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: