Dainavos žodis

Birštone statomas aukščiausias apžvalgos bokštas šalyje

Darbai įpusėjo.

Alius Mikelionis

Birštone statomas aukščiausias Lietuvoje apžvalgos bokštas. Jo aukštis 45 metrai, dar 10-ties metrų stogas saugos lankytojus nuo prasto oro. Statinys kiek primins Nemuno pakrantėse anuomet statytas pilis. Kai bokštas bus baigtas statyti, lankytojams atsivers vaizdas į Nemuno kilpas, tarp kurių šioje vietoje vos 1,2 kilometro. Kopiant į bokštą, bus 6 apžvalgos aikštelės, o iš viršaus bus galima matyti Birštono kurortą ir jo apylinkes. Apačioje – nuotraukos su vaizdais iš bokšto tiems, kas nenorės lipti į viršų.
„Vieta buvo parinkta dar 1997 metais, kai buvo daromas Nemuno kilpų regioninio parko planas. Ši vieta – aukščiausia parko teritorijoje ir siauriausia tarp Nemuno vagos vienos ir kitos pusės. Čia dar vienas lankomas objektas – Škėvonių atodanga. Turistams neteks apsisukus grįžti į Birštoną, nes abu objektai papildys vienas kitą“, – sakė Birutė Milušauskienė, Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos vyriausioji specialistė.
Patekti prie bokšto bus galima nuo Škėvonių atodangos. Tai dar vienas objektas, populiarus tarp turistų. Škėvonių atodanga yra viena žinomiausių atodangų Nemuno slėnio šlaituose, ji – 33 metrų aukščio.
Anot ne vieną panašaus pobūdžio objektą stačiusio darbų vadovo Gedimino Lazausko, bokšto statyboms pasirinkta unikali vieta. Darbų atlikta daugiau nei pusė. Sunkiausia buvo transportuoti negabaritinius krovinius. Darbą statybininkams kiek palengvina patogus reljefas.
Keturiasdešimt penkių metrų aukščio apžvalgos bokštas prilygsta maždaug 15 aukštų namui. Jis statomas Europos Sąjungos lėšomis ir atsieis beveik 670 tūkst. eurų, tačiau gyventojams mokėti nereikės, nebent jie norės patys prisidėti, pirkdami turisto bilietą. Planuojama, kad aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje bus atidarytas pavasariui besibaigiant.

Bepilotė skraidyklė, pakilusi į 45 metrų aukštį.
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: