Dainavos žodis

Rinkiminėje kovoje – ir garbės nedarantys chuliganizmo atvejai

Ant šios degalinės kabėjęs politinės reklamos stendas buvo išpieštas žaliais dažais.

Alytaus policija praneša, jog iš 11 apskrityje įvykusių rinkiminės tvarkos pažeidimų – daugiau nei pusė atvejų susiję su rinkimine kova Alytaus rajone. Vandalai niokoja vienos politinės partijos plakatus. Policija pradėjusi ne vieną ikiteisminį tyrimą. Paskutinis atvejis – Santaikos miestelyje.
Policija skelbia, jog greičiausiai panašų braižą turintys atvejai bus išaiškinti, nes yra filmuota medžiaga. Tiesa, ji kol kas neviešinama, nes vyksta tyrimas.
Alytaus rajono Santaikos kaime – nesantaika. Sekmadienį apgadintas vieno iš kandidatų į merus reklaminis plakatas. Jis buvo pakabintas šioje degalinėje, tačiau pirmadienį nukabintas, nes buvo išpieštas žaliais dažais. Santaikos kaimo gyventojai trūkčioja pečiais – vieni apie atvejį negirdėję, kiti sakosi žinantys faktą, tačiau atviru tekstu smerkė šį chuliganizmo atvejį.
„Aš tokį faktą vertinu blogai. Čia ne terorizmas, bet baisu. Neįmanoma. Tokias būdais, negalima daryti. Mes pasirinkę, už ką balsuosime, tačiau taip negalima. Čia chuliganizmas“, – kalbėjo Santaikoje sutiktas Artūras.
Kalbintas santaikiškis Valdas sakė pats nematęs suniokotos politinės reklamos – apie tai jam papasakojo kaimynas. „Aš nemačiau, bet man tik pasakojo, ir pasakau tiesiai šviesiai – tokius asmenis tai reikia nubausti. Šitaip daryti negalima. Už ką aš balsuosiu – paslaptis. Bet šitaip daryti žmonėms – žiauru.Teisti ir į kalėjimą sodinti“, – sakė vyras.
Dėl rinkimų tvarkos pažeidimų policija nuo sausio 29 dienos registravusi 11 pažeidimų. 6 iš jų susiję su Alytaus rajone kandidatuojančiu meru ir jo rinkiminiu sąrašu. Buvo apgadinta reklama ir ant mikroautobuso. Kadangi Santaikos kaime galimi pažeidėjai nufilmuoti – tikimasi išaiškinti.
„Dažniausiai agitaciniai plakatai apipaišomi. Lyderiauja rajono konservatorių kandidatas į merus ir tarybą. Kol kas nepavyko rasti pažeidėjų. Tačiau dėl Santaikos kaimo atvejo yra filmuota medžiaga, todėl tikimės, kad pavyks nustatyti pažeidėjus“, – kalbėjo Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė.
Pareigūnai pastebi, kad reklaminių plakatų gadinimo atvejai – labai panašūs. „Negalėčiau pasakyti, ar tai tų pačių asmenų darbas ar ne. Bet labai panašus braižas. Dažnas atvejis, kai piešiama kandidatui karūna ir rašomi tam tikri užrašai“, – sakė policijos atstovė.
Alytaus rajono meras bei kandidatas į merus netrukus vyksiančiuose savivaldos rinkimuose teigia, jog faktai nuteikia nemaloniai, tačiau tikisi, kad policija netrukus išaiškins pažeidėjus.
„Vertinu blogai, kad mes nemokame civilizuotai konkuruoti. Veikiausiai konkurentai mus labai gerai vertina, jeigu jau imasi tokių priemonių ir metodų. Solidžiai valstybei tokie metodai nedaro garbės. Paskutinis atvejis – yra filmuota medžiaga ir galės identifikuoti. Rinkimai – demokratijos šventė, o čia vandalizmas. Labai nemalonu“, – kalbėjo Algirdas Vrubliauskas.
Policija skelbia, jog administracine tvarka dėl tyčinio turto sunaikinimo asmenims, kurie padarė tokį nusižengimą, gresia bauda nuo 50 iki 750 eurų. Jeigu žala viršytų 150 eurų – tokiems asmenims grėstų viešieji darbai, bauda arba laisvės apribojimas bei areštas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: