Dainavos žodis

Pagaliau projektuojama dešimtmetį laukta ir reikalauta žiedinė sankryža

Gera naujiena Kepyklos gatvės verslininkams ir į Šv. Benedikto gimnaziją vaikus vežantiems tėvams. Sudvajų gatvės laukia rekonstrukcija – joje bus įrengtos dvi žiedinės sankryžos. Jos numatytos sankirtoje ties Kepyklos gatve ir sankritoje su Likiškėlių ir Kernavės gatvėmis.
Apie dešimtmetį kalbama apie vieną problematiškiausių sankryžų mieste – Sudvajų gatvę. Sudėtinga Kepyklos gatvės verslininkams ir klientams, daug kantrybės ir laiko kainuoja ir į Šv. Benedikto gimnaziją vaikus atvežantiems tėvams. Regis, nuolat verslininkų siunčiami raštai ir reikalavimai davė naudos – Sudvajų gatvės laukia rekonstrukcija – joje bus įrengtos dvi žiedinės sankryžos.
„Nuo 2011 metų siekiame, kad būtų įrengta žiedinė sankryža. Net ir mūsų viešoji įstaiga „Kepyklos gatvės prekybos ir paslaugų miestelis“ tuo tikslu kūrėsi, nes pagrindinis tikslas atstovauti verslo įmonių, veikiančių Kepyklos gatvėje, interesams“, – kalbėjo VšĮ „Kepyklos gatvės prekybos ir paslaugų miestelis“ vadovas Rimas Švedkauskas.
Anot R. Švedkausko, verslininkai labai pyko, kad taip ilgai nebuvo imtasi veiksmų. Esą, mokesčius tenka mokėti kaip įsikūrus miesto centre, o susisiekimas – tarsi provincijoje.
„Atskirti mes. Iš komercinės pramoninės zonos šiandien tik du išvažiavimai. Vienas veda į Sudvajų, Kepyklos gatvę, kitas – į Santaikos gatvę. Pro kitus į šį rajoną nei įvažiuoti, nei išvažiuoti neįmanoma. Kadangi čia veiklą vykdo daugiau nei 45 įmonės – judėjimas didelis. Veiklą vykdo statybinės organizacijos, atvažiuoja sunkioji technika. Džiaugiamės, kad ta atskirtis mažėja – atsirado net du keleivinio transporto maršrutai. Kai mokesčius reikia mokėti – mokame kaip miesto centras, o šiaip jaučiamės atskirti“, – kalbėjo pašnekovas.
Tiesa, situaciją bandyta suvaldyti įrengus šviesoforą, tačiau ši priemonė pasiteisino tik iš dalies. „Jeigu sakyčiau, jog niekas nepasikeitė dėl šviesoforo – būtų netiesa. Nes kai užsidega raudona šviesa – du-trys automobiliai gauna progą išvažiuoti. Bet čia ne sprendimas tas šviesoforas. Lauksime žiedinės sankryžos“, – kalbėjo R. Švedkauskas.
Vasario 13 d. buvo pasirašyta techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų sutartis. Prieš rengiant projektavimo paslaugų pirkimą, buvo atlikti gatvės transporto srautų tyrimai. Atsižvelgiant į išvadas buvo rengiama preliminari projektavimo užduotis. Šių paslaugų vertė per 21 tūkst. eurų. Kasdien vairuotojai, važiuojantys nuo Sudvajų gatvės į Likiškėlių, Kernavės gatves, taip pat susiduria su išvažiavimo problema, nes judėjimas Likiškėlių gatve yra intensyvus. Gyventojų prašymu nuspręsta ir čia įrengti žiedinę sankryžą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: