Dainavos žodis

Su kranu ir vaizdo kamera dirbantis daugiškis – vienas populiariausių tarp rajono rinkėjų

D. Jakubavičius – naujai išrinktas Alytaus rajono tarybos narys.

Į Alytaus rajono tarybą jau išrinkti 24 žmonėms atstovausiantys politikai. Tarp jų daug gydytojų, verslininkų, ūkininkų, vadybininkų. Įdomus faktas, jog pateko net du UAB „Alkesta“ darbuotojai, tiesa, iš skirtingų partijų. Vienas – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas yra automobilinio krano vairuotojas, tinklalapio danielius.net įkūrėjas Danielius Jakubavičius. Kitas – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Marius Mickevičius, dirbantis dispečeriu. Kadangi pastarasis papasakoti apie pasirinkimą sukti politikos kryptimi nesutiko, tad skaitytojams šįkart papasakosime apie D. Jakubavičių.
Alytaus rajono gyventojai puikiai pažįsta daugiškį D. Jakubavičių. Jis daugiau nei dešimtmetį darbuojasi jo paties vardu pavadintame portale Danielius.net ir yra tarsi didesnių ar mažesnių renginių metraštininkas – fotoaparatu, videokamera fiksuoja įvykius bei ruošia reportažus.
Taip pat vyras apie 15 metų kelius tiesiančioje bendrovėje „Alkesta“ valdo automobilinį kraną. Itin kontrastingomis veiklomis užsiimantis D. Jakubavičius šįkart nusprendė pasukti į savivaldos rinkimus ir rinkėjų valia tapo vienas iš populiariausių – surinko daugiau nei 600 balsų bei pateko į Alytaus rajono tarybą.
„Daugiau nei dešimtmetį aš dirbu atsakingą darbą – valdau automobilinį kraną. Ir daugiau nei dešimtmetį dirbu taip pat mėgstamą darbą – Danielius.net tinklalapio srityje. Šios dvi veiklos mane suvedė su daugybe žmonių. Susipažinau su kiekvienu mūsų rajono kampeliu, su daugeliu žmonių. Pradedant klebonu, seniūnu, bendruomenių lyderiais ir baigiant paprasčiausiais kaimo žmonėmis. Pamatęs, kad yra daug problemų ir jų sprendimais negali pasirūpinti tie, kurie nieko nežino, o tik gyvendami mieste pretenduoja spręsti rajono problemas, nutariau imtis iniciatyvos“, – kalbėjo D. Jakubavičius.
Dvejojančius, ar pakaks patirties dirbant su dokumentais, sprendžiant finansinius, ekonominius klausimus, pašnekovas užtikrina, jog išmanymo ir atsakomybės jam nepritrūks. „Žinokit tikrai, darbas su kranu ir žurnalistika – labai atsakingos veiklos. Ir vienoje, ir kitoje veikloje negali suklysti. Taip ir politikoje – aš pasiruošęs gilintis, atsakingai veikti kartu su komanda. Mūsų komanda labai stipri, tad vieni kitus papildysime“, – sakė pašnekovas.
Kadangi D. Jakubavičius ir pats organizuoja renginius, krepšinio turnyrus, jis tikisi dar labiau telkti bendruomenę užimtumui: „Džiaugiuosi, kad mano krašto žmonės išrinko mane į tarybą, galėsiu daug ką nuveikti. Ypatingai tikiuosi jungti žmones, skatinti kūrybai. Prašyti kiekvieno žmogaus indėlio į jaunimo pritraukimą organizuojant sportinius renginius. Negalima pasyviai galvoti apie šiandieną, laisvalaikį.“
Sekmadienio naktį sužinojęs, jog už jo kandidatūrą balsavo daugiau nei 600 Alytaus rajono gyventojų, D. Jakubavičius žinią priėmė optimistiškai. „Aš tikėjausi, kad gal mane išrinks ir būsiu tame penkioliktuke. Ar mesiu kranininko darbą? Dar anksti atsakyti. Gyvenimas – iššūkiai. Šiandien darbo nemetu. Veiklą užbaigia senoji taryba, prisieksime tik balandžio mėnesį, tada ir bus sprendimai. Dėliosiuosi darbus, mintis“, – sakė pašnekovas.
Beje, pokalbio metu pašnekovas akcentavo, kad naujos pareigos jo nepakeis – ir toliau filmuos renginius, pildys portalą. „Bičiuliai, draugai, pažįstami džiugiai reagavo, kad ateinu į tarybą. Girdėjau replikų, kad ne iš kostiumuotų ateinu, kad pats būdamas paprastas suprasiu paprastų žmonių problemas. Aš dalyvaudamas renginiuose niekada nedėviu kostiumo, nes jis baisiai nepatogus. O dabar kitą kartą teks dėvėti, bet tik retkarčiais. Niekas nepasikeis – aš ir toliau liksiu su kamera, bus toks pats paprastas bendravimas su žmonėmis. Žmogumi reikia išlikti visada“, – kalbėjo naujai išrinktas rajono tarybos narys.
Anot D. Jakubavičiaus, visuose pasirinkimuose didžiausi patarėjai, draugai, palaikymo komanda – jo šeima. „Jie – visas mano ramstis. Nudžiugo, kad patekau į tarybą, nors namuose veikiausiai būsiu dar rečiau, nes veiklų aibė“, – sakė D. Jakubavičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: