Dainavos žodis

Iš policijos pareigūnų rankų saldi dovanėlė moterims, „Sodroje“ – gyva muzika ir gėlės

Policijos pareigūnai nustebino moteris.

Alius Mikelionis

Kovo 8-oji – diena, kai policijos pareigūnus galima pamatyti ne tik suteikiančius pagalbą ar baudžiančius už padarytus nusižengimus, bet ir su gėlėmis ar dovanėlėmis rankose. Būtent taip penktadienio (Kovo 8-osios) rytą pradėjo Alytaus policininkai. Keli ekipažai Alytuje stabdė tik moterų vairuojamas transporto priemones. Dažna vairuotoja pagalvojo, kad padarė KET pažeidimą, tačiau pareigūnai maloniai nustebino dovanodami saldžią dovanėlę.
Gilias sveikinimo tradicijas Kovo 8-osios proga turi galantiškasis „Sodros“ Alytaus skyriaus direktorius Valerijus Vencius ir šios įstaigos vyrų kolektyvas. Kaip visuomet, šią dieną moterys pasitinkamos su puokšte pavasarinių tulpių ir gyva muzika.
Kovo 8-oji pradėta švęsti prieš 99-erius metus. Tąkart moterų teisių aktyvistė Klara Catkin pasiūlė kasmet vieną dieną skirti dėmesio moters kovai už laisvę ir lygias teises. Ypač daug dėmesio šiai šventei buvo skiriama Sovietų Sąjungoje. Ši diena buvo paskelbta valstybine švente, ji pabrėžė dirbančios moters herojiškumą.

„Sodros“ Alytaus skyriaus direktorius Valerijus Vencius.
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: