Dainavos žodis

Alytus mini Lietuvos Nepriklausomybės dieną

Alytuje minėta Kovo 11-oji.

Pirmadienį Lietuva šventė Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Renginiai vyko ir Dzūkijos sostinėje. Juos Rotušės aikštėje pradėjo bėgikai. Olimpinių žaidynių dalyvė Brigita Virbalytė-Dimšienė kartu su kitais bėgimo entuziastais dalyvavo jau septintajame šventiniame bėgime „Geroji žinia“. Vienas sportiškiausių miestų Alytus įrodė, kad Kovo 11 dieną galima švęsti ne tik smagiai, bet ir sportiškai.
Oficialioji šventės dalis prasidėjo Valstybės himnu ir vėliavos pakėlimu.
„Mieli alytiškiai, su švente, su Kovo 11-ąja. Mes gyvename laisvoje šalyje oriai, laisvai, nepriklausomai. Patys sprendžiame, kaip mums būti, tačiau nereikia pamiršti, kad istorija kartojasi. Tą liudija 1990 m. kovo 11-osios deklaracija, kai Lietuva eilinį kartą pasakė, kad mes norime būti laisvi, nenorime būti okupuoti. Bet mes neturime nusiraminti, turime būti pasiruošę ginti savo šalį. Ją reikia ginti ne tik nuo išorės, bet ir vidaus priešų. Juk valstybė, kaip ir žmogaus organizmas, gali sugesti iš vidaus. Būkime stiprūs, būkime laimingi, būkime savo šalies patriotais. Su švente!“ – tokiais žodžiais į susirinkusiuosius kreipėsi kadenciją baigiantis Alytaus miesto meras V. Grigaravičius.
Po mero kalbos prie Laisvės angelo padėta gėlių žuvusiems už Lietuvos laisvę. Šįsyk meninę programą Kovo 11-osios proga parengė Alytaus Jovingių gimnazijos gimnazistai. Kovo 11-osios minėjimas renginiu Rotušės aikštėje nesibaigė. Teatro Didžiojoje salėje vyko šokių ansamblio „Dainava“ koncertas, kinoteatre parodytas režisieriaus Arvydo Kinderio kurtas filmas apie legendinį partizaną Adolfą Ramanauską-Vanagą.

Bėgime dalyvavo olimpinių žaidynių dalyvė Brigita Virbalytė.
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: