Dainavos žodis

Policija ragina registruoti savo kameras ir kurti saugią aplinką kartu

Užregistravę savo vaizdo kameras galite padėti savo kaimynams ar kitiems nukentėjusiems asmenims, o gal net išgelbėti kažkieno gyvybę.

Goda Čiginskaitė

Kiekvieną dieną policijos suvestinėse fiksuojami nusikaltimai, kuriuos pareigūnams sunku išaiškinti dėl trūkstamų įrodymų, liudininkų. Kaip skelbia policija, jų turima įranga negali aprėpti kiekvieno kiemo ar gatvės, todėl gyventojų prašoma prisidėti savanoriškai užregistruojant policijoje savo turimą vaizdo stebėjimo kamerą ir prisidėti prie saugios aplinkos kūrimo.
„To reikia visuomenės saugumui, o policijai vaizdo kameros padeda išaiškinti pažeidimus, nusikaltimus. Jūsų deklaruotos kameros gali išgelbėti netgi ir gyvybę. Tai dažnai padeda atrasti ir dingusius asmenis“, – kalbėjo Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė.
Alytuje jau deklaruota per 200 vaizdo stebėjimo kamerų. „Ir jos tyrimus vykdantiems pareigūnams labai padeda. Jeigu stebite viešąją erdvę, policijos pareigūnai dažnai prašo visuomenės pagalbos pasinaudoti vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga. Ir pažeidimai, nusikaltimai ar nelaimingi atsitikimai taip būna išaiškinami“, – sakė K. Janulevičienė.
Policija atkreipia dėmesį, jog tikrai nematys, ką fiksuoja jūsų kamera. Tačiau, nutikus įvykiui, paprašys įrašo, kurį galimai užfiksavo jūsų vaizdo kamera. Taip pat registruodami kamerą gyventojai neprisiims papildomų įsipareigojimų, nepatirs jokių išlaidų.
„Norime nuraminti visuomenę, jog užregistruotos ir deklaruotos vaizdo kameros bus tiesiogiai naudojamos, kai nusikaltimas bus padarytas toje vietoje, kur yra deklaruota vaizdo stebėjimo kamera. Pareigūnai tiesiog paprašys vaizdo įrašo“, – kalbėjo pašnekovė.
Kameros registruojamos portale www.epolicija.lt arba atvykus į policijos komisariatą.
Policija skelbia, jog tirdami nusikalstamas veikas, ieškodami dingusių asmenų ar įvykus ekstremaliai situacijai ar įvykiui, iš anksto žinos, į ką kreiptis norėdami gauti svarbią informaciją, kuri gali būti ir pas jus.

Norite įsigyti vaizdo stebėjimo kameras? Apsilankykite čia: https://komanda.lt/kameros-namams/

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: