Dainavos žodis

„Dzūkijos vandenų“ rūsyje įrengiama pirtelė: ar tai įžūlumas, ar pagalba sušąlantiems darbuotojams?

Pirtelės įrengimo faktu įsitikino Kontrolės komiteto narys, miesto tarybos narys S. Leonavičius (dešinėje). Įmonės vadovas J. Červiakovskis dievagojasi, kad pats vanotis į pirtelę tikrai neis.

Trečiadienį gavę informacijos iš gyventojų bei Kontrolės komiteto narių, „Dainavos žodžio“ žurnalistai nuskubėjo patikrinti fakto – ar iš tiesų savivaldybei pavaldžios bendrovės „Dzūkijos vandenys“ rūsyje šiuo metu įrengiama pirtelė. Faktas pasitvirtino. Įstaigos vadovas dievagojosi, kad to pageidavo sušąlantys darbuotojai. Vis tik paaiškėjo, kad įmonės valdyba tam nepritarė, tačiau radęs statybines medžiagas, kurias pirko ankstesnis vadovas, naujasis tęsė projektą.
Kartu su Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariu, Kontrolės komiteto atstovu Sigitu Leonavičiumi, pagal jam pateiktą gyventojų informaciją, ankstyvą trečiadienio rytą nuskubėjome į savivaldybės įmonę „Dzūkijos vandenys“, kur pasitvirtino faktas, jog čia už mokesčių mokėtojų lėšas šiuo metu įrengiama pirtelė. Sunku patikėti, kad sovietmečio laikų įprotis gali pasireikšti ir vėl, tačiau akivaizdu, kad ruošiamos patalpos ir pasisėdėjimui po pėrimosi vantomis.
UAB „Dzūkijos vandenys“ direktorius Jurijus Červiakovskis teigė, kad dirba dar tik metus, o medžiagas pirčiai buvo supirkęs ankstesnis įmonės vadovas. „Viskas pirčiai buvo supirkta prieš daugelį metų. Lentos puvo. Sakau, sudėkite, kad po šaltų lauko darbų darbuotojai pasišildytų. Aš pats tikrai nesišildysiu. Aš nežinojau, kur padėti tas medžiagas, todėl liepiau jas panaudoti“, – kalbėjo įmonės vadovas.
Jis dievagojosi, kad pats ar valdyba tikrai nesinaudos šios pirties paslaugomis. Ji esą įrengiama po avarijų likvidavimo grįžusiems sušalusiems darbuotojams. „Aš tikrai prieš tokius dalykus, kad būtų viršininkams sugalvota. Pasilinksminimams – ne. Aš ne iš tos kategorijos žmonių. Darbuotojai patys norėjo pirties. Todėl staliui liepiau laisvu metu ją įrengti“, – kalbėjo J. Červiakovskis.
Visgi Kontrolės komiteto narys, miesto tarybos narys S. Leonavičius turi kitokią nuomonę. „Praėjusią savaitę po miesto tarybos posėdžio, kur buvo svarstomi „Dzūkijos vandenų“ paslaugų įkainiai, kuriuos padidinom, aš gavau krūvą skambučių iš miesto žmonių ir iš šios įmonės darbininkų, kad šioje įmonėje nedidinamas darbo užmokestis, o vadovybė su valdybos pirmininko palaiminimu rengia pirtelę. Negalėjau tuo patikėti, nes paskutinis toks įvykis buvo Šiauliuose medicinos įstaigoje 2005 metais. Tačiau faktas pasitvirtino“, – kalbėjo S. Leonavičius.
Anot miesto tarybos nario, už mokesčių mokėtojų lėšas pirtelės kaip sovietmečio reliktas neturėtų būti įrenginėjamos.
„Šiandien savo akimis įsitikinau, kad rengiamos pirtys – tiesiog SPA „Dzūkijos vandenyse“. Kai tai daroma biudžeto lėšomis, kai nedidinami darbuotojams atlyginimai, kai įmonės vadovui už važinėjimą į namus iš jo nuomojamas automobilis ir tai savivaldybės įmonei kainuoja 500 eurų per mėnesį, kai valdyba išlaikoma išmokant tūkstantinius atlyginimus, o valdybos nariai dirba Skype iš kitų valstybių, baisu“, – kalbėjo miesto tarybos narys.
Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Jastremskas pranešus šį faktą nedelsdamas nuvyko jo patikrinti.

Ši pirtelė ir poilsio zona įrengtos netgi prieštaravus UAB „Dzūkijos vandenys“ valdybai.

„Tos patalpos nėra labai prabangios. Tai patalpos rūsyje su atskiru įėjimu. Jos prieš daugelį metų buvo naudojamos kaip pirtis, tačiau sugedus krosniai buvo nenaudojamos. 2015 metais ankstesnis direktorius nupirko už 5 tūkst. eurų plyteles, glaistus, duris, krosnį. Naujas direktorius, pamatęs, kad daiktai trūnija, nutarė, kad tą projektą reiktų užbaigti. Prabangos ten nematau“, – kalbėjo V. Jastremskas.
Administracijos direktorius susitiko ne tik su „Dzūkijos vandenų“ vadovu, bet ir darbuotojų atstovais. „Jeigu važiavau galvodamas, kad reikia direktoriui galvą „nuimti“, tai pasirodo, kad klydau. Įsitikinau, kad tą poreikį transliavo daugiau kolektyvas, o ne direktorius“, – dėstė administracijos direktorius.
Vis tik V. Jastremskas teigė, jog pats taip, kaip padarė „Dzūkijos vandenų“ direktorius, nesielgtų.
„Aš irgi sustyru kartais, kai vaikštau ir tikrinu objektus, bet pirtelėje nesišildau. Tačiau niekada nelipau į tranšėją su vamzdžiais žiemą. Tad sunku pasakyti. Aš pats, apsitrynęs valdžios koridoriuose, greičiausiai taip, kaip naujas vadovas, nedaryčiau“, – sakė V. Jastremskas.
Paaiškėjo, kad „Dzūkijos vandenų“ valdyba pirtelės įrengimui nepritarė, tačiau įstaigos vadovas vis tiek ją baigia įrengti. „Kiek kalbėjau su valdybos pirmininku, jo atsiklausta buvo. Jis pasakė – nekišk nagų, nedaryk tokių nesąmonių. Tačiau naujas vadovas būdamas ūkiškas ir pasitaręs su kolektyvu padarė. Ir eilinį kartą visoje Lietuvoje nuskambėsim blogai“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius.
Skaitytojams priminsime, kad prieš 11 metų panašus skandalas sudrebino Alytaus rajono prokuratūrą. Po to pirtelė buvo netgi užplombuota ir uždrausta ja naudotis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: