Dainavos žodis

Miestą tvarkančios bendrovės galvos skausmas – į žaliąsias atliekas įmaišomos buitinės mišrios atliekos

UAB „Raguvilė“ mašinos baigia šluoti miesto gatves ir šaligatvius.

Goda Čiginskaitė

Alytaus miesto gatves, šaligatvius valanti ir pagal sutartį šalia konteinerių žaliąsias atliekas turinti išvežti UAB „Raguvilė“ patiria nemalonumų dėl to, kad gyventojai į žaliąsias atliekas įmaišo mišrių buitinių atliekų. Bendrovė dėl to gali patirti nuostolių, mat sąvartynas brangins vartų mokestį.
Nuo kovo 5 dienos per mėnesį UAB „Raguvilė“ įsipareigojo po vykusių žiemos barstymo darbų sutvarkyti, iššluoti miesto gatves, šaligatvius. Kaip pastebi alytiškiai, miesto gatves „Raguvilės“ mašinos šluoja, jau reta kuri nemačiusi specialių automobilių besisukančių švaros šepečių.
„Dirba keturi automobiliai kiekvieną dieną. Miestą jau beveik išvalė, jis jau gražus. Jeigu kažkur dar ir yra maži gabaliukai, teritorijos, ar nepilnai išvalytos įvažos, tai per šią savaitę viskas bus baigta“, – „Dainavos žodžiui“ komentavo UAB „Raguvilė“ direktorius Virginijus Brazauskas.
Tiesa, bendrovės vadovas užsimena, kad pagal sutartį tam tikrose zonose „Raguvilė“ turi surinkti žaliąsias atliekas, tačiau dažnai jos būna sumaišytos su mišriomis komunalinėmis atliekomis.
„Turime galvos skausmą. Šiais metais pasirašėme sutartį ir Vidzgirio zonoje pėsčiųjų takų, dviračių takų ir žaliųjų plotų priežiūrai. Taigi ir viešosioms erdvėms, kurios nepriklauso bendrijoms. Mes tvarkome tas teritorijas ir dar turime surinkti bei išvežti žaliąsias atliekas, nes mišrių atliekų surinkėjai atsisakė tai daryti. Jie teisėtai to atsisakė, nes komunalinėse atliekose negali būti žaliųjų atliekų. Tačiau lygiai taip pat žaliosiose atliekose negali būti mišrių atliekų. Tad šis klausimas pakibęs ore, o jį reikia spręsti su visa bendruomene“, – kalbėjo V. Brazauskas.
Anot pašnekovo, Alytaus savivaldybės specialistai ragina „Raguvilę“ žaliąsias atliekas rinkti kartu su sumaišytomis mišriomis atliekomis, tačiau bendrovė dėl to gali patirti nuostolių, mat sąvartynas didins vartų mokestį.
„Jie mano darbuotojus verčia rūšiuoti. Aš atsakau, kad galiu tai daryti, nes esame socialiai atsakingi. Tačiau sakom: išgirskit ir mus. Kreipsimės ir informuosime naują valdžią, kad nuo gegužės 1 dienos mes tai daryti atsisakysime, nes tai problema, kurią reikia spręsti visiems, ne tik „Raguvilei“. Mes nesakome, kad atsiras popieriukas ir jo neimsime. Mes kalbame apie tai, kad sąvartynas nenori priimti tų žaliųjų atliekų, kuriose yra komunalinių atliekų. Jeigu mus nukreips į kitą sektorių, tai pridavimas vienos tonos sieks 80 eurų. Gal reikia eiti per pilietiškumą, atsakomybę žmonių. Svetimi niekas neprineša. O jeigu atsiras koks niekadėjas, dėl vieno žmogaus išrūšiuosime. Tačiau tai negali būti sistema“, – kalbėjo V. Brazauskas.
Miestą tvarkančios bendrovės vadovas planuoja susitikti su naujai išrinktais tarybos nariais, miesto vadovais, dėl susiklosčiusios situacijos tartis su bendrijų pirmininkais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: