Dainavos žodis

Sergantis epilepsija aloviškis turi priekaištų policijos pareigūnams dėl skirtos baudos

A. Pileckas ėjo per šią Naujosios g. reguliuojamą pėsčiųjų perėją. Paskirtą nuobaudą žada skųsti teismui.

Alytaus rajono gyventojas Algis Pileckas dažnai autobusu iš Alovės atvyksta į Alytų, mat tenka lankytis pas medikus. Veterinarijos gydytoju dirbantis vyras daugybę metų serga epilepsija, jį ištinka priepuoliai.
Kaip pasakojo A. Pileckas, vieną dieną Naujojoje gatvėje, užsidegus žaliam šviesoforo signalui, ėjo per gatvę ir ištiko epilepsijos priepuolis. Tai vyrui kainavo administracinės teisės pažeidimo protokolą. Konfliktas su pareigūnais kilo ir dėl to, kad vyras nesėdo į jų automobilį. A. Pileckas dėl galimo pareigūnų smurto buvo pasiekęs net Strasbūrą, tiesa, sprendimas jam nebuvo palankus.
„Aš priėjau prie sankryžos, pasižiūrėjau, kad dega žalias signalas. Ėjau per perėją ir mane ištiko epilepsijos priepuolis. Aš atsipeikėjau saugumo salelėje. Prie manęs privažiavo policijos pareigūnai. Jie liepė sėsti, tačiau aš nepaklusau. Priežastis, jog 2000-aisiais buvau sumuštas pareigūnų, todėl bijojau, kad tai nepasikartotų. Tad bijojau, kad vėl neužeitų priepuolis mašinoje ir nepradėtų vėl manęs tramdyti“, – pasakojo vyras.
Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė patikino, jog vyrui protokolas surašytas teisėtai, mat jis ėjo per raudoną šviesoforo signalą.
„Galiu patvirtinti, kad sausio 20 dieną patruliuojantis kelių policijos ekipažas Naujojoje gatvėje pastebėjo per raudonos spalvos šviesoforo signalą pėsčiųjų perėjoje einantį vyriškį. Jis kėlė avarinę situaciją. Pareigūnai jį susistabdė. Tiesa, vyriškis dar bandė šalintis, nenoriai su jais bendravo“, – situaciją aiškino policijos atstovė.
Vis tik A. Pileckas kaltina policijos pareigūnus, kurie neatsižvelgė į aplinkybę, jog jį ištiko epilepsijos priepuolis. Esą per gatvę degant raudonam šviesoforo signalui gal ir galėjo eiti, tačiau savo veiksmų dėl priepuolio nekontroliavo, tai darė nepiktybiškai.
„Kai surašė protokolą, man liepė pasirašyti. Dar prieš tai buvo užėjęs epilepsijos priepuolis. Pareigūnas iškvietė greitąją, tačiau priepuolis praėjo. Man padavė pasirašyti protokolą, tačiau aš paskutiniu sakiniu parašiau, kad šiandien aš po dviejų epilepsijos priepuolių, tad objektyviai negalėsiu išanalizuoti ir susipažinti su protokolu.
Komunikacijos poskyrio vedėja K. Janulevičienė teigė, jog vyras tikrai pranešė, jog jam prasidėjo priepuolis. Medikai buvo kviečiami du kartus ir vis atšaukiami, mat vyro būklė greitai pagerėdavusi.
„Minėjo tai, kad jį gali ištikti epilepsijos priepuolis, tačiau pasiūlius medikų pagalbą net keletą kartų jos atsisakė. Jam buvo surašytas protokolas, kurį priimti vyras atsisakė, elgėsi gana agresyviai pareigūnų atžvilgiu. Neatvyko į bylos nagrinėjimą, nesumokėjo jam paskirtos baudos, todėl šiuo metu byla turėtų greitu metu būti perduota teismui“, – kalbėjo policijos atstovė.
Vyriškiui jau skirtas valstybės advokatas ir jis planuoja apskųsti skirtą administracinę baudą.
„Manau, kad pareigūnai turėjo išnagrinėti situaciją, atsižvelgti, kad aš sergu epilepsija. Jie motyvuoja, kad epilepsija – tai žmogus turi nukristi, tampytis. Jie aiškina, kad man net nebuvo pasireiškęs priepuolis. Skųsiu nuobaudą, nors ji ir tesiekia kelias dešimtis eurų. Tačiau negaliu nusileisti“, – kalbėjo vyras.
A. Pileckas pasakojo, jog jau ne kartą ištikus epilepsijos priepuoliui aplinkiniai ir policijos pareigūnai pamano, jog jis neblaivus, ir veža į nuovadą. Dėl patiriamo streso priepuoliai esą tik kartojasi.
„Bandysiu ieškoti teisybės toliau, jeigu čia, Alytuje, nerasiu. Jie aiškina savo versiją. Įvairiai man užeina priepuoliai: kai pasireiškia stresas, gali ir per dieną keli iš karto. Dėl šio įvykio labai išgyvenau. Pareigūnai, kai man pasireiškia priepuolis, tempia mane į skyrių. Jie galvoja, kad aš neblaivus. Nors turi alkoholio matuoklius ir galėtų pasitikrinti“, – kalbėjo aloviškis A. Pileckas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: