Dainavos žodis

Motinos dienos proga – ypatingas dėmesys penkioms daugiavaikėms mamoms

Artėjant Motinos dienai, grožio studijos „Anna“ kolektyvas sumanė originalią gerumo akciją – kad ypatingai daug vaikų auginančios, dažnai save pamirštančios mamos bent dienai pamirštų didesnius ar mažesnius rūpesčius ir pavirstų gražiomis damomis.
Buvo atrinktos šešios mamytės, viena jų palepinta gerumo akcijos partnerių dovanomis, o penkios, kone visą dieną praleidusios grožio studijoje, vos tvardė džiaugsmo ašaras.
8–9 vaikus auginančioms mamoms buvo keičiamas įvaizdis – išgauta išsvajota plaukų spalva, kai kurioms pirmą kartą gyvenime padarytas profesionalus makiažas. Taip pat mamytės palepintos „Dainavos žodžio“ prenumeratomis ir bilietais į koncertą, odontologų paslaugomis, pramogų centrų, picerijų kuponais, gėlėmis.

Idėja – suteikti džiaugsmo mamoms
Alytaus grožio studijoje „Anna“ nuo ankstyvo ryto pradėtos grožio procedūros 5 daugiavaikėms mamoms. Šios akcijos organizatorės teigė norėjusios padaryti šventę toms mamytėms, kurios visą dėmesį ir laiką skiria vaikams, dažnai pamiršdamos save.
„Nutarėme papuošti mamas, kurios negali sau to leisti, kurių vaikai negali padovanoti tokių dovanų. Mes galvojome, papuošime vieną mamą su salono kolegėmis, tačiau mamyčių atsirado kur kas daugiau. Vienai teko dovanos, o penkioms ir dovanėlės, ir įvairios paslaugos mūsų salone. Mamytės visos laimingos. Džiaugiamės dėl to“, – sakė idėjos autorė, grožio meistrė Giedrė Bražinskaitė-Norė.
Penkioms mamytėms buvo atliktas plaukų kirpimas, dažymas, suformuotos šukuosenos, taip pat atlikti manikiūrai bei makiažai. „Konkursą skelbėme feisbuke. Buvo visokių siūlymų, kad vaikai nori palepinti savo mamas, tačiau šioje gerumo akcijoje dalyvavo tik daugiavaikės mamos. Viena mama su trimis vaikučiais, visos kitos po 7, 8 ar net 9 vaikučius. Įkalbinėti pasipuošti jų nereikėjo, nes kuri gi moteris nenori būti graži“, – kalbėjo G. Bražinskaitė-Norė.

Tramdė džiaugsmo ašaras
Virginija Gudaitytė iš Alytaus rajono augina 8 vaikus. Į gerumo akciją artėjant Motinos dienai ją užregistravo vyriausioji dukra. Dar viena dovana po visų grožio procedūrų Virginijai, kaip ir visoms kitoms mamytėms, – fotosesija. Grožio studijos „Anna“ savininkė, grožio meistrė Daina Palažijienė fotoaparatu atskleidė daugiavaikių mamų grožį.
„Kai man paskambino iš grožio salono, nepatikėjau. Pirmą kartą gyvenime kažką laimėjau. Esu labai patenkinta, jaučiuosi graži. Pasikeitimai labai patinka. Labai šiltas kolektyvas, šiltai mane priėmė. Tiesiog fantastika“, – po pasikeitimo sunkiai žodžius rinko V. Gudaitytė.
Moteris teigia, jog auginant tiek vaikų ir dar vieną vaikutį su visiška negalia, labai sunku atrasti laiko sau. O šiandien ji sako pasijutusi it karalienė, mat paprastai visada rūpinasi kitais.
„Nelabai lieka laiko sau, nes turiu vaiką su visiška negalia. Visus vaikus kol suvežioju į būrelius, treniruotes. O jei spėju – ir nagučius, ir plaukus susitvarkau. Juk norisi ir mamai gražiai atrodyti. Kad rajone gyveni ir turi daug vaikų, tai kai kurie nurašo. Tačiau visoms moterims norisi būti gražioms. Tiek dėmesio, kiek šiandien, per visą gyvenimą nebuvau sulaukusi“, – sakė moteris.
Dar viena mamytė Inga Čepkauskienė iš Alytaus rajono su vyru augina 9 vaikučius. „Kai man paskambino ir pasakė, kad esu atrinkta, – labai apsidžiaugiau. Net nepatikėjau. O šiandien išsipildė mano svajonė, nes nudažė plaukus taip, kaip visada svajojau. Dažniausiai namuose tik blakstienas pasidažydavau, ir viskas, o dabar makiažas – tobulas. Esu dėkinga šiam grožio salonui už tai, kad mane taip pradžiugino“, – kalbėjo moteris.
I. Čepkauskienė teigia dirbanti tik mama, nes veiklos itin daug. Jauniausiai atžalai 8, vyriausiai netrukus bus 18 metų. „Kai augini tiek vaikučių, veiklos daug, tačiau nepasakyčiau, kad mamos darbas labai sunkus. Atperka kiti dalykai. Visada mamos dienos proga vaikučiai labai nustebina, pamalonina mane“, – sakė moteris.
Gražia šukuosena, makiažu palepinta ir daugiavaikė mama Dalė Žilinskienė. Jai taip pat teko ir rėmėjų dovanos.

Profesionalus makiažas – pirmą kartą
Rasa Galčiuvienė iš Merkinės viena augina 3 vaikus. Dvynukams po 10 metų, dar vienam – 14 metų. Moteris neslepia, vienai auginti tris vaikus nelengva, ypatingai dėl to, kad ji pusantro etato krūviu dirba slaugytojos darbą Merkinės globos namuose. Tačiau kalbinant po grožio procedūrų jos akys švytėjo.
„Kiekvieną dieną vaikams reikia atiduoti daug savęs, nors kartais nelabai viską spėju. Tačiau bendromis jėgomis susitvarkome. Kai pareini iš darbo vakare, gerąja prasme užpuola visi vaikai ir bendraujame. Kartais sunku juos net sumigdyti, nes reikalauja dėmesio. Sau kaip moteriai dėmesio skiriu tikrai mažai. Prieš išeidama į darbą – 10 minučių, ir viskas. Tikrai nelieka laiko“, – pasakojo pašnekovė.
Ji teigė, kad grožio studijoje jai padarytas profesionalus makiažas pirmą kartą gyvenime. „Aš jaučiuosi fantastiškai. Pirmą kartą gyvenime pasijutau tikrai gražia moterimi ir, tikiuosi, vaikai labai apsidžiaugs mane pamatę. Kai pamačiau save veidrodyje po makiažo, nustebino. Makiažas pirmą kartą gyvenime. Šukuosena jau nepamenu, kada daryta. Dėmesys prieš Motinos dieną mane labai džiaugsmingai nuteikė. Esu labai dėkinga šios akcijos iniciatorėms ir vykdytojoms“, – sakė R. Galčiuvienė.
Dirba ir mama, ir įmonėje, ir ūkyje
Vaida Žuklijienė iš Miroslavo seniūnijos, Vankiškių kaimo, turi 9 vaikus. Tiesa, 4 jau suaugę, o 5 dar gyvena šeimoje. Kukli, nuoširdžios šypsenos moteris pasakoja dirbanti ne tik mama, tačiau ir vienoje baldų įmonėje, o sugrįžusi po valdiško darbo dar triūsia nors ir ne itin dideliame, tačiau savo ūkyje, mat augina gyvulių, turi žemės.
Gerumo akcijai kaip dalyvę V. Žuklijienę pasiūlė giminaitė. „Dabar jau laiko sau skiriu vis daugiau, nes dalis vaikų užaugo, tačiau vis tiek mažokai. Aš šią dieną prisiminsiu labai ilgai. Apšokinėta nuo galvos iki pirštų galiukų, daug įspūdžių. Panašias procedūras leisdavau sau tik iš dalies. O tiek daug – tikrai ne“, – kalbėjo moteris.
Anot jos, mamos darbas nėra lengvas, tačiau labai prasmingas. „Kai suvažiuoja suaugę vaikai, susėdame su visais – būna ypatingai smagu. O akcijos iniciatorės labai šaunios, nėra žodžių joms padėkoti. Visą dieną jaučiausi kaip namuose“, – sakė V. Žuklijienė.
Gerumo akcijos partneris rūbų salonas „Bliss by Violeta“ V. Žuklienei dovanojo stilingus rūbus.
Motinos dienos gerumo akcijos organizatorius – grožio studija „Anna“, akcijos draugai ir rėmėjai: „Dainavos žodis“, sporto klubas „Šaulė gym“, Vilmos Verseckienes odontologijos centras, burnos higienistė Audra Janovskienė, „Bliss by Violeta“, „Centro terasa“, „Flower Power“, „Gėlės Jums“, „Merkinės sendaikčių krautuvėlė“, restoranas „Senas namas“, pramogų parkas „Tarzanija“, sporto klubas „HardCore“, restoranas „Carpe Diem“.

Dainos Palažijienės nuotraukos

Reklama: priemonės grožio salonams

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: