Dainavos žodis

Alytaus garbės piliečio vardas bus suteiktas Semionui Bondarevui

Iš penkių kandidatų į garbės piliečius miesto taryba pasisakė už S. Bondarevą.

Alytaus miesto taryba nutarė, kad Alytaus garbės piliečio vardas šiemet bus suteiktas bendrovės „Astra“ valdybos pirmininkui Semionui Bondarevui už nuopelnus Alytaus miesto verslui, pasiekimus kuriant Alytaus pramonę, miesto vardo garsinimą, nuolatinę paramą sportui ir kultūrai, aktyvų dalyvavimą visuomeniniame miesto gyvenime.
Ketvirtadienį Alytaus miesto taryboje buvo svarstomas klausimas dėl garbės piliečio vardo suteikimo. Pagal garbės piliečio vardo suteikimo nuostatus, per metus garbės piliečio vardas suteikiamas tik vienam asmeniui. Tarybai buvo nelengva apsispręsti, mat pasiūlyti penki kandidatai: buvusiam ilgamečiam Alytaus apskrities ligoninės vadovui Stasiui Kudirkai (po mirties), buvusiam Alytaus kolegijos direktoriui Vytautui Lubauskui (po mirties), pedagogui, kompozitoriui Juozui Karpavičiui (po mirties), Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir Statybininkų asociacijos nariui Antanui Jonui Minkevičiui bei ilgamečiam „Astros“ vadovui Semionui Bondarevui.
Po slapto balsavimo paaiškėjo, jog per miesto gimtadienį garbės piliečiu bus skelbiamas S. Bondarevas – ilgametis AB „Astra“, kuri šiemet mini savo veiklos 90-metį, vadovas, jos generaliniu direktoriumi tapęs 1987 metais. AB „Astra“ yra didžiausia ir seniausia metalo apdirbimo įmonė Alytuje ir visoje Lietuvoje ir vienas didžiausių darbdavių Alytuje – įmonėje dirba 250 žmonių. S. Bondarevas yra ir aktyvus Alytaus miesto visuomeninio, sportinio, kultūrinio gyvenimo dalyvis bei rėmėjas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: