Dainavos žodis

Netikėta: ketino uždaryti turgų, o dabar skelbia jį gelbėjantis

Dvi dienas iš eilės Alytaus meras Nerijus Cesiulis priėmė vieno iš Jazminų turgavietės paviljonų prekybininkus, mat šie pakibę tarp žemės ir dangaus. Smulkieji verslininkai informuoti, kad rugpjūčio 9 dieną turės palikti nuomojamas patalpas, tačiau savivaldybei ėmus tarpininkauti, kad būtų priimti į kitą turgų, sužinojo, jog situacija grįžta į pradinę padėtį.
Daugelį nustebino turgaus paviljono valdytojo verslininko Žilvino Treigio planų metamorfozės – pirmadienį tikinęs likviduojantis, antradienį skelbė gelbėjantis turgų.

Turgaus nenaikins
Pirmadienį Alytaus meras priėmė saujelę, antradienį į susitikimą sugužėjo jau kelios dešimtys vieno iš Jazminų gatvės turgaus paviljonų, valdomo bendrovės „Glass Market“, nuomininkų. Smulkieji verslininkai sutrikę – pastato savininkas Žilvinas Treigys raštu juos informavęs, kad nuo rugpjūčio 9-osios turės palikti patalpas, tačiau su prekėmis neturi, kur eiti. Pirmadienį meras žadėjo prekeivių ir didžiosios Jazminų turgavietės valdytojo Viliaus Gavelio susitikimą, tačiau pastarasis, nors ir atvyko į susitikimą, privačiai kalbėjo su savivaldybės vadovais, galiausiai diskusijoje nepasirodė.
„Viliaus Gavelio kvietimas eiti tiesiogiai pas jį. Kaip supratau, pabūgo didelio viešumo ir neatvyko į susitikimą“, – sakė Alytaus mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.
Tiesa, greičiausiai turgininkams nereikės kraustytis į V. Gavelio turgavietę, nes tiesiai iš susitikimo su Alytaus vadovais žmonės susiruošė į susitikimą su verslininku Ž. Treigiu, kurio nuomonių virsmas per dvi dienas šokiravo – pirmadienį tikinęs likviduojantis, antradienį skelbė gelbėjantis turgų.
„Susitikite su paviljono valdytoju, padiskutuokite, informuokite mus. Jeigu galėsime, padėsime. 50 smulkių verslininkų yra labai daug. Kiekviena darbo vieta labai svarbu. Savivaldybės tikslas – galutinis rezultatas, kad jūs turėtumėte darbą, gautumėt pajamas. Pasiruošę padėti ir tarpininkauti“, – turgaus prekeiviams sakė Alytaus meras Nerijus Cesiulis.
Galiausiai turgaus prekeiviai, susitikę su verslininku Ž. Treigiu, sutarė pratęsti sutartis. Tiesa, verslininkas išplatino sąlygą, šis susitarimas su smulkiaisiais verslininkais įsigalios, jeigu savivaldybė pasirašys tam tikrus dokumentus, susijusius su teritorijos planavimu, automobilių stovėjimo vietų skaičiumi.

Buvo suklaidinti
Prieš išsisprendžiant šiai problemai, į savivaldybę atvykę turgaus prekeiviai buvo neviltyje, mat jiems patalpas nuomojantis verslininkas buvo pasakęs, kad turgų likviduoja dėl nesusikalbėjimo su savivaldybe.
„Aikštelės nelieka, pastatas bevertis, mes gavome dokumentą, kad rugpjūčio 9 paliekame savo darbo vietas. Atėjome paklausti, ką daryt. Jeigu yra problema, kad atimate aikštelę, kaip galima būtų išspręsti, kad iš mūsų neatimtų darbo vietų“, – vienas per kitą kalbėjo turgaus prekeiviai.
Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis vizualiai aiškino prekeiviams, kad tarybos sprendimai nepablogina situacijos verslininkui Ž. Treigiui. Šis, taip pat dalyvavęs susitikime, tikino priešingai – jog mato realias grėsmes, kad tiesiant Matulaičio gatvę bus sunaikinta dalis jo bendrovės lėšomis įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės ir pastatas taps nepatrauklus. Žodžių mūšis truko ilgiau nei valandą. O žmonės prašė neišvaryti jų į gatvę, leisti tęsti prekybą.
Galiausiai paklaustas, ar jau turi sutartis su kitais nuomininkais, kad išprašo turgaus prekeivius, pastato savininkas Ž. Treigys tai patvirtino. Todėl miesto vadovai nutarė tarpininkauti ir smulkiesiems verslininkams ieškoti kitų patalpų prekybai.
„Žmonės buvo suklaidinti, perkeltos verslo problemos ant savivaldybės pečių. Mes nenaikinsime aikštelių. Kaip tik įrengsime kelią, nebus sumažinta automobilių stovėjimo aikštelių. Manau, žmonės tą suprato. Paaiškėjo, kad verslininkas, kuris nuomojo patalpas prekybininkams, jau preliminariai jas išnuomojo kitiems ir liepė išeiti. Tai didelis iššūkis mums“, – sakė miesto meras.
Nors susitikimo metu verslininkas Ž. Treigys buvo nusiteikęs pesimistiškai, po jo kalbėjo, jog galimybė tęsti nuomos sutartį su turgininkais yra.
„Kažkas pasikeitė kaip burtų lazdele pamojus. Tuo metu, kai apsisprendėme, kad atėjo kritinė riba ir turgavietė kabo ant plauko, tie žmonės susigriebė, susiorganizavo, pradėjo ieškoti išeičių. Jie netikėjo, kad buvusi miesto valdžia taip strigdys verslą. Dabar matau, kad yra visos galimybės tartis ir susitarti“, – sakė Ž. Treigys.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: