Dainavos žodis

Alytaus rajono jaunieji šauliai sąskrydyje paminėjo Lietuvos šaulių sąjungos 100-metį

Minint Lietuvos šaulių sąjungos 100-metį gegužės 24–25 d. Alytaus r. Daugų miesto Didžiulio ežero pakrantėje vyko LŠS Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės Alytaus r. Dominyko Jėčio-Ąžuolio 108 kuopos jaunųjų šaulių sąskrydis. Sąskrydyje dalyvavo per šimtas jaunųjų šaulių iš Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos ir gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus, Alytaus r. Butrimonių gimnazijos ir gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus, Alytaus r. Simno, Pivašiūnų, Miroslavo bei Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijų.
Pirmąją sąskrydžio dieną vyko sportinės žaidynės. Jaunųjų šaulių komandos varžėsi devyniose rungtyse, tokiose kaip šaudymas pneumatiniu šautuvu ir pistoletu, AirSoft ginklais bei šaudymas iš lankų. Taip pat šauliai jėgas išbandė taikytojo ir stebėtojo, smiginio, Spin Ladder, futbolo ir baudų metimo rungtyse. Po sportinių žaidynių vyko meninė programa, kurios metu buvo grojama gitara, akordeonu ir armonika. Vakarodami prie laužo jaunieji šauliai ne tik smagiai pasišoko, bet ir drauge dainavo, porino vietos istorijas, dalijosi prabėgusios dienos įspūdžiais. Antrosios dienos rytas prasidėjo dalyvių mankšta ir bėgimu Didžiulio ežero pakrante. Vėliau prie paminklinio akmens pagerbė žuvusius partizanus uždegdami žvakeles. Daugų jaunieji šauliai supažindino svečius su Daugų miesto pokario meto istorija, įsimintiniausiais vietos istorijos faktais.
Buvo paskelbti sportinių rungčių nugalėtojai. Žaidynėse sėkmė lydėjo Alytaus r. Miroslavo ir Simno gimnazijų jaunųjų šaulių komandas. Vyresniųjų amžiaus grupėje nugalėtojais tapo Miroslavo gimnazijos komanda, o antrąją ir trečiąją vietas dalijosi Daugų komandos. Jaunesniųjų grupėje aukso medaliais pasipuošė Simno gimnazijos jaunųjų šaulių komanda, antri liko Butrimonių gimnazijos, o treti – Pivašiūnų gimnazijos jaunieji šauliai.
LŠS Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės Alytaus r. Dominyko Jėčio-Ąžuolio 108 kuopos jaunieji šauliai ir jų vadovai dėkoja rinktinės vadovybei bei Alytaus rajono savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui už skirtą paramą Alytaus rajono Jaunųjų šaulių sąskrydžio organizavimui. Tikimasi, kad kiekvienam renginio dalyviui įsegtas simbolinis atminimo ženklelis bus ne tik gražus atributas, bet ir primins puikų Lietuvos šaulių sąjungos 100-mečio paminėjimo renginį Alytaus rajone.

LŠS karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės 108 kuopos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: