Dainavos žodis

Sprogus dujų balionui nukentėjo buto šeimininkė ir kaimynai

Nelaimė Lazdijų rajone, Aštriosios Kirsnos kaime. Sprogus dujų balionui sužeista buto savininkė bei du kaimynai. Nuo sprogimo smūgio nukentėjo ne tik žmonės, bet ir aštuonbučio sienos. Laukiama ekspertų, kad šie nuspręstų, ar pastate šiuo metu yra saugu gyventi.
Sekmadienį Lazdijų rajono Aštriosios Kirsnos kaime esančio aštuonbučio gyventojai bendromis jėgomis iš žolės grėbė stiklų duženas. Ankstyvą šeštadienio rytą viename iš butų sprogo balionas. Nuo nudegimų nukentėjo ne tik buto šeimininkė, bet ir kaimynai. Spėjama, kad buto šeimininkė pamiršo užsukti dujų balioną ir nesuuodė, jog teka dujos.
„Nelaimė sukrėtė visus. To buto šeimininkė, kur sprogo balionas, tvarkinga. Ji paprasčiausiai neužuodžia kvapų. Šį faktą sužinojau iš kaimynų“, – telefonu teigė Būdviečio seniūnijos seniūnas Arūnas Kundrotas.
Vieno iš butų savininkas Antanas Savulis teigė, jog namuose vaizdas po sprogimo – tarsi po karo. Sprogimo banga padarė daug žalos. „Parėjau žuvavęs, atsisėdau, o žmona ėjo kavos gerti. Tik staiga griausmas, visas namas susiūbavo. Spintelės sugriuvo, viskas krito ant žmonos. Kitame kambaryje spinta griuvo, sienoje plytos net įtrūko“, – pasakojo vyras.
Buto virtuvėje kritusi spintelė sužalojo galvą jo žmonai Dalei. „Šeštadienį buvo ligoninėje, galvą siuvo, dar prie kaklo buvo įdrėksta. Dabar laikinai pas dukrą glaudžiasi. Buvo baisi banga. Mane išmetė iki lubų, bet laimingai“, – sakė A. Savulis.
Vyras sunkiai renka žodžius. Esą sprogimo būta tokio garsaus ir stipraus, kad manė, jog ant jų daugiabučio užkritusi bomba. Dabar sienos kambariuose įtrūkusios. Laukiama ekspertų, kad šie pasakytų, ar žmonėms čia saugu gyventi.
„Jei būtų žmona gulėjusi šalia plytinės sienos, ją plytos būtų užmušusios. Taip jau išeina, kad kaimynė neužsuko čiaupo. Prisirinko dujų ir sprogo. Jeigu būtų rūsys, būtų į ten visas sprogimas, o dabar mums kliuvo“, – kalbėjo A. Savulis.
Dar vienas vyras sužalotas, kai sprogimo metu tiesiog sėdėjo lauke ir rūkė. Dužusi langų stiklo šukė perrėžė jam kaklo sritį. Policija aiškinasi įvykio aplinkybes.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: