Dainavos žodis

Senelių darželio lankytojus saugos jiems padovanotas „Angelas“

Senelių darželio bendruomenė bei stogastulpio idėjos autoriai, skulptorius, kiti geradariai.

Goda Čiginskaitė

Alytaus Lelijų gatvėje prie viešosios įstaigos „Gerumo skraistė“ dienos centro pašventintas stogastulpis „Angelas“. Stogastulpio „Angelas“ autorius – medžio drožėjas, skulptorius Artūras Zienka. Idėja gimė Vidzgirio seniūnaičiui Ramūnui Masiulioniui bendraujant su dienos centro direktore Gita Mickevičiūte.
Stogastulpį pašventino Šv. Angelų Sargų parapijos klebonas Arūnas Užupis linkėdamas, kad „Angelas“ visus globotų, gintų ir saugotų nuo pikto.
„Pirma mintis buvo drožti kryžius, tačiau pats pavadinimas „Gerumo skraistė“ diktavo kitą kūrinį. Skraistė – lyg ir angelo globa. Drožyba išlikusi tradicinė, tačiau spalvos keičiasi. Stengiamės meniškai. Mums, ypač lietuviams, trūksta šviesos – ir sielose, ir kūniškos, tad angelas kone baltas. Visus dabar darbus darau šviesių spalvų. Gal toks laikas atėjo. Neskaičiuoju, kuris tai angelas – greičiausiai ne vienas miškovežis išvažiavęs angelų pas žmones“, – kalbėjo skulptorius A. Zienka.
Idėja pastatyti angelą senelių darželio pastato kieme gimė Vidzgirio seniūnaičiui R. Masiulioniui, bendraujant su dienos centro direktore Gita Mickevičiūte. Statant stogastulpį R. Masiulioniui talkino kitas seniūnaitis – Gintaras Norus.
„Buvo toks Mindaugas Šimkus iš Ilgininkų, jis dovanojo ąžuolą. O savo mintis į ąžuolą perkėlė Artūras Zienka. Gintaras Norus padėjo statyti, organizuoti. Dovanojam šį angelą senelių darželiui ir miestui. Tikrai yra labai daug gerų žmonių, kur tik kreipiausi – visi norėjo prisidėti prie šio gero darbo“, – sakė R. Masiulionis.
Dienos užimtumo centras Lelijų gatvėje riboto judėjimo senjorams tarsi antrieji namai. Tris dienas per savaitę įstaigos vairuotojas suveža senelius iš namų, čia jie užsiima įvairiais rankdarbiais, bendravimu, mankštomis, lanko renginius. Padovanotas „Angelas“ senelėms labai patinka.
„Nuostabus angelas. Dabar čia ateisime pasimelsti, pasėdėti, pamąstyti. Labai dėkojame visiems, kurie padarė tokį gerą darbą“, – sakė senolės Anelė Dumbliauskienė, Danutė Ališauskienė ir Vlazdė Balionienė.
VšĮ „Gerumo skraistė“ direktorė G. Mickevičiūtė padėkojo visiems, kurie palaikė senelių darželio steigimo idėją, ir už padovanotą stogastulpį.
„Kai vyksta tokie stebuklai, aš visada grįžtu į pradinį momentą, kai prasidėjo ši veikla, kai dar daug kuo abejojau, ar čia viskas pavyks. Tikslas – kad seneliai būtų laimingi. Sapnavau tokį sapną, jog savo mirusios močiutės klausiau, ar aš teisingame kelyje. Atsakė, vaikeli, teisingame, eik juo ir atsiras žmonių, kurie tau padės. Ir tai tiesa. Su Irina Juškauskiene iš pradžių senelius vežėme lengvaisiais automobiliais, be buvusios Socialinės paramos skyriaus vedėjos Sonatos Dumbliauskienės išvis nieko nebūtų buvę. Ačiū kolegėms Ingridai ir Ingai. Visur, kur žengiau, buvo daugybė gerų žmonių, jie ateidavo patys net neprašyti“, – kalbėjo VšĮ „Gerumo skraistė“ dienos centro direktorė G. Mickevičiūtė.
Visiems, kurie prisidėjo prie stogastulpio pastatymo senelių darželio kieme, padovanoti specialūs angelai, įteiktos padėkos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: