Dainavos žodis

Po visuomenės ir mero kritikos – Alytuje bus pastatyti papildomi antrinių žaliavų konteineriai

Po Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio viešos kritikos dėl perpildytų varpo formos antrinių žaliavų konteinerių – atsakingos institucijos ėmėsi priemonių ir jau netrukus vienuolikoje Alytaus miesto vietų bus pastatyti papildomi konteineriai.
Dėl perpildytų antrinių žaliavų konteinerių Alytaus meras Nerijus Cesiulis, gyvenantis Žuvinto gatvėje, išrūšiuotą popierių vežiojosi automobilio bagažinje, kol galiausiai galėjo išmesti į ištuštintą varpelio formos konteinerį. N. Cesiulis į susitikimą dėl tokios situacijos, kai mieste nepakankamai dažnai išvežamas antrinių žaliavų konteinerių turinys, pakvietė atliekas vežančios bendrovės „Ekonovus”, savivaldybės alinkos apsaugos skyriaus, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro vadovus.
„Išreikšti mūsų pamatuoti priekaištai jiems bei sutarta dėl kelių dalykų. Tai, kad vietoj žaliųjų konteinerių, kurių kai kur yra per daug, atsiras papildomi varpeliai. Ten, kur jie persipildo. Kodėl iki šiol šioje srityje buvo tokia netvarka – nežinau. Visi teigia vieni kitiems perduodavę informaciją apie karštuosius taškus, kur yra perpildyti, tačiau konkrečių veiksmų nebuvo imamasi. Gyventojai kiekvieną dieną matė viską, tačiau savivaldybė iki šio laiko kažkodėl nereagavo. Šiandien mes pasakėme, kad to netoleruosime. Jeigu tie vadovai nesiims priemonių – kalbėsime dėl jų kompetencijos ir galimybės dirbti. Sutarėme, kad mėnesį laiko žiūrėsime, kaip keičiasi situacija, ar gyventojai patenkinti. Jeigu ne, imsimės kardinalių pokyčių“, – teigė Alytaus meras N. Cesiulis.
Po susitikimo su meru, praėjus 4 valandoms, jau buvo nustatytas konteinerių poreikis, vietos, kuriose jie bus pastatyti jau kitą savaitę.
„Visą miestą apvažiavome, apžiūrėjome ir tiesiog radom vietas, kur galima pastatyti papildomų antrinių žaliavų konteinerių. Planuojama per savaitę pastatyti daugiau nei dešimtyje aikštelių papildomus konteinerius. Tiesiog žiūrėjome vietoje“, – sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Vida Mačernienė.
Nuo šiol antrinių žaliavų išvežimas padažnintas. Popierius bus išvežamas kartą į savaitę, plastikas per mėnesį 2 kartus, stiklas – kartą per mėnesį. Visa tai papildomai nekainuos nei gyventojams, nei savivaldybei.
„Susitarėme su gamintojais importuotojais, nes gyventojams šių atliekų surinkimas nieko nekainuoja, tai apmoka gamintojai importuotojai. Jie ir kompensuoja dažnesnį išvežimą“, – informavo V. Mačernienė.
Papildomi antrinių žaliavų konteineriai bus pastatyti Žiburio g., Naujojoje g., Vingio g., Žuvinto g., Likiškėlių g., Topolių g., Statybininkų g., Kaštonų g., Tvirtovės g.
Konteineriai bus pastatyti atliekų vežėjo – bendrovės „Ekonovus“ lėšomis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: