Dainavos žodis

Pramogų parke nepilnametė krito iš 5 metrų aukščio

Šiame parke penkiolikmetė, atsisegusi saugos karabinus, nukrito iš 5–6 metrų aukščio.

Goda Čiginskaitė

Druskininkuose, pramogų parke „Uno“, įvyko nelaimė. Nors instruktoriai grupę moksleivių apmokė, kaip elgtis laipiojant lynais tarp medžių, penkiolikmečiai turėjo saugos karabinus, tačiau viena mergaitė atsisegė saugos priemones ir krito iš 5 metrų aukščio bei stipriai susižalojo.
Pramogų parkas „Unopark Druskininkai“ veikia dešimtus metus. Kaip pasakojo parko vadovas Nerijus Matonis, per dešimtmetį nebuvo nei vieno didesnio nelaimingo atsitikimo, tačiau trečiadienį visus sukrėtė įvykis, kai iš 5 metrų aukščio nukrito penkiolikmetė. Teigiama, jog ji, sėdėdama sūpynėse, leidosi lynais iki kito medžio ir, nusileidusi trasa, nukrito ant žemės. Moksleivei iš Šakių rajono nustatyti šlaunikaulio, nosies kaulų lūžiai, kelio žaizda, akies voko ir periokulinės srities sumušimas, ji gydoma Kauno klinikose.

„Unopark Druskininkai“ vadovas N. Matonis teigia, kad tai pirmoji tokia nelaimė per veiklos dešimtmetį.

„Atvyko moksleivių grupė, pramogavo viena klasė. Viena mergaitė, ėjusi trasa, nusisegė karabinus, paslydo ir nukrito ant žemės. Visiems lankytojams – ir grupėms, ir pavieniams – visiems vedami instruktažai, nes instruktoriai puikiai kalba ir rusų, ir anglų kalbomis. Ne tik aiškinama, sakoma, bet ir parodoma, kaip saugiai naudotis įranga“, – pasakojo pramogų parko vadovas.
Dėl nelaimės parko vadovas apgailestauja, tačiau teigia, jog instruktorių kaltės tikrai nėra. „Kaltės mes nematome, kadangi instruktažas vestas. Instruktavo profesionalas. Viskas buvo padaryta. Žinoma, iš žmogiškos pusės liūdna, kad tas įvykis įvyko. Pats domiuosi vaiko sveikata“, – sakė N. Matonis.
Anot parko vadovo, trasos įrengtos saugiai, įranga gera. Kodėl penkiolikmetė nusprendė atsisegti saugos karabinus, aiškinasi policija.
„Aiškinomės, aš asmeniškai bendrauju su auklėtoja, mergaitė medikų priežiūroje. Kalbėjau su parko instruktoriais, jos bendraklasiais. Taip ir lieka mįslė, kodėl ji nusisegė saugos karabinus. Trasos įrengtos saugiai, nes mes ne tik eksploatuojame parkus Lietuvoje, bet ir įrengiame juos užsienyje“, – sakė pašnekovas.
„Uno“ parkų Lietuvoje veikia 4. Juose jau pradedama diegti nauja saugos sistema ir lankytojai negalės patys atsisegti saugos karabinų. Deja, trasoje, kurioje įvyko nelaimė, ta sistema kol kas nebuvo įdiegta.
„Mes pirmieji Lietuvoje diegiame saugos sistemą. Dabar pradėjome nuo vaikų trasos, planuojame visur. Tai sistema, kuri neleidžia visiškai atsisegti saugos karabinų. Tokia praktika yra Europoje. Todėl ir mes siekiame, kad, ar tai būtų vaikas, ar suaugęs žmogus, fiziškai negalėtų atsisegti. Ta įranga, kuria laipiojo vaikai iš Šakių rajono, leido žmogui pačiam atsegti karabinus. Bet juk tai yra ekstremali pramogų sritis – į ją turima žiūrėti atsakingai“, – sakė „Unopark Druskininkai“ parko vadovas N. Matonis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: