Dainavos žodis

Alytiškis sąvartyne rado daugybę naujų priedų telefonams

Nauji telefonų priedai išmesti į sąvartyną.

Alius Mikelionis

Alytiškis aktorius Petras Lisauskas pasisako už gamtos tausojimą. Vyras sako rūšiuojantis atliekas. Kadangi namuose susikaupė nenaudojamų daiktų, nusprendė juos atvežti į Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę Alovės gatvėje, tačiau ji nedirbo, todėl vyras nutarė vežti į Takniškių sąvartyną. Alytiškiui buvo staigmena, kai atliekų aikštelėje pamatė didelį kiekį telefonų aparatams skirtų priedų. Tai ir ausinės, apsauginės plėvelės, dėkliukai. Visi daiktai, anot aktoriaus, yra nauji.
„Sąvartyno sargas liepė vežti atliekas ant kalnelio, kur jas išpila ir kiti žmonės. Ten atvykęs pastebėjau didelį kiekį išmestų aksesuarų telefonams. Vieni buvo dėžėse, kiti, panašu, išmetant iškritę iš kartoninių dėžių. Kiekis irgi nemažas – galėtų tilpti į nedidelį furgonėlį“, – kalbėjo menininkas p. Lisauskas.
Ponas Petras mano, kad tokius daiktus būtų galima dar panaudoti arba atiduoti labdaros organizacijoms, o gal menininkams, esą jie tikrai sugalvotų, ką daryti. Vis tik jau kitos dienos rytą visus priedus užvertė sąvartyno sunkioji technika. ARATC atstovas sako apie išmestą didelį kiekį telefonų aksesuarų sužinojęs iš žiniasklaidos, tačiau pasitaiko nemažai atvejų, kai gyventojai atsikrato dar naudoti tinkamais daiktais.
„Mes mažai kontroliuojame, ką gyventojai išpila tam skirtoje sąvartyno aikštelėje. Antradienį iš jūsų redakcijos sužinojau, kad buvo palikti mobiliųjų telefonų priedai. Čia daugiau gyventojų atsakomybė, ką jie išmeta. Sąvartyne randama visko: medžiotojai atsikrato dalimi grobio, pasitaikė atvejis, kai moteris atvyko ieškoti senos pagalvės, kurią išmetė vyras. Jis nežinojo, kad sutuoktinė buvo įrengusi slėptuvę ir laikė juvelyrinius dirbinius“, – pasakojo Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro atstovas Andrius Jučas.
Alytuje, Alovės gatvėje, esančioje Didelių gabaritų atliekų aikštelėje veikia pirmasis Lietuvoje daiktų mainų punktas, čia galima atvežti daiktus, kurie dar gali būti panaudoti. Tiek priduoti, tiek pasiimti juos galima nemokamai. Jau greitai šis punktas persikels į Takniškes, kur gyventojų palikti daiktai bus suremontuojami ir atiduodami pakartotiniam naudojimui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: