Dainavos žodis

Atgimstančioje Nemunaičio stovykloje laisvų vietų neliko

Vėliavos pakėlimo šventė.

Alius Mikelionis

Praėjusį trečiadienį į pirmą pamainą stovyklautojus pakvietė legendinė Nemunaičio stovykla. Jos vadovai pastebi, kad stovyklose anuomet lankęsi vaikai dabar savo atžalas irgi mielai leidžia į Nemunaitį. Šiais metais vyks trys pamainos po dešimt dienų. Kiekvienoje pamainoje – vaikai nuo 6 iki 17 metų. Norinčių netrūksta, o visos vietos rezervuotos dar gegužės mėnesį.
Nemunaičio stovyklos direktorė Irena Motuzienė pastebi, kad vaikų vasaros stovyklose daugėja. Panašus užpildymas buvo ir prieš dešimt metų, bet vėliau vaikų sulaukta mažiau. Šiais metais vasaros atostogas turiningai leis per 300 vaikų. Jų būtų galima priimti ir daugiau, jei būtų daugiau gyvenamojo ploto. Paskutiniu metu dar sovietmečiu statyta stovyklavietė išgyvena atsinaujinimo etapą, kol kas sutvarkytas vienas namelis, kuriame gyvena aštuoni stovyklautojai. Su stovyklos rėmėjais UAB „Lankava“ bendradarbiaujantys organizatoriai tikisi, kad greitai pavyks atnaujinti dar du namelius. Šios įmonės personalo sk. vadovė Marija Jurgelionienė tikisi, kad įmonės darbuotojai savanoriškai prisidės atnaujinant gyvenamąsias patalpas, o bendrovė aprūpins medžiagomis.
Stovyklos atidarymo ir vėliavos pakėlimo šventėje dalyvavęs kunigas ir stovyklos valdybos narys Vidmantas Striokas džiaugiasi, kad vasaromis miestelis atgyja. Šventikas prisimena laikus, kai stovyklavietė išgyveno sunkius laikus. Tąkart planuota namelius išmontuoti, esą darbai jau buvo prasidėję, bet sustojo. Tuomet kunigas pasirūpino, kad langai būtų įstiklinti. Prie to prisidėjo tiek vietos gyventojai, tiek įmonės.
Kad vaikai vasarą galėtų turiningai leisti laisvalaikį, prisideda Alytaus miesto ir rajono savivaldybės. Todėl dešimties dienų pamaina vienam asmeniui atsieina vos 81 eurą, sunkiai gyvenančių šeimų atžalos priimamos nemokamai. Stovyklautojai čia gali ne tik bendrauti su draugais, jiems paruoštos edukacinės programos, sporto rungtys, žygiai. Daugelis vaikų jau vienas kitą pažįsta, mat kartu stovyklauja ne pirmus metus.

Stovyklavietės nameliai bus atnaujinti.
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: